-

Un grup de arhitecţi şi specialişti în patrimoniu se reuneşte la Muzeul Arhitecturii Populare din Curtişoara, Gorj, pentru a strânge fonduri, în vederea salvării unei clădiri istorice din Oltenia.

Este vorba despre Vila Ivanovici, din Băile Govora, judeţul Vâlcea. Întâlnirea are loc de la ora 11.00, iniţiatori fiind arhitecţii Radu Tîrcă şi Ştefania Hîrleaţă, fondatorii Studiogovora şi parte a echipei ce va reprezenta România la Bienala de Arhitectură de la Veneţia.
Vila Ivanovici, una dintre clădirile istorice emblematice, din Băile Govora, a fost construită în jurul anului 1900. În 2005, din cauza stării sale structurale, a fost declarată pericol public, iar, în 2007, Primăria Băile Govora a reuşit să o ia în administrare, în speranţa că va reuşi să obţină fonduri, pentru restaurarea ei. Neutilizată şi degradată, clădirea are nevoie de intervenţii de urgenţă. Lucrările de punere în siguranţă sunt estimate la minimum 220.000 lei. Pentru obţinerea sumei de 200.000 de lei, s-a aplicat la apelul lansat de Institutul Naţional al Patrimoniului pentru fonduri din Timbrul Monumentelor Istorice. Pentru restul de 20.000 de lei, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri.

RADOR

Foto: Pixabay