-

Incidentul a avut loc miercuri, 2 septembrie a.c în jurul orei 22.00 şi a fost anunţat printr-un apel telefonic la 112.

Astfel, o persoană de gen feminin, extrem de speriată, a solicitat ajutor spunând că un urs a intrat în curtea locuinţei şi îi atacă animalele. În momentul apelului, persoana a afirmat că se află în casă.

Spre locul indicat a pornit imediat un echipaj de jandarmi. Între timp au fost anunţaţi reprezentanţi ai Primăriei Livezile, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii Forestiere, Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, precum şi ai Ocolului Silvic Bistriţa.

Pe lângă echipajul de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Bistriţa, a ajuns la faţa locului şi viceprimarul comunei Livezile. Împreună au constatat că ursul a produs pagube materiale - a omorât doi porci, a avariat o anexă gospodarească - şi a plecat din zonă.

Reprezentanţii Primăriei Livezile au întocmit în această dimineaţă adresa către Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor, care urmează să stabilească exact daunele.

Rugăm cetăţenii care locuiesc în zone frecventate de urşi să manifeste o atenţie deosebită în această perioadă şi să anunţe imediat autorităţile în momentul în care observă animale sălbatice în apropierea locuinţelor.

Foto: Pixabay