-

Miercurea Sibiului a devenit primul oraş din judeţul Sibiu în care s-a instituit obligativitatea purtării măştii şi în spaţiile publice deschise.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu din cauza ratei mari de infectare, aici fiind depistat şi un focar la o fabrică de mobilă, unde 10 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv. Tot de astăzi, şi în satul Arpaşul de Sus s-a introdus obligativitatea purtării măştii în spaţii publice deschise, deoarece rata de infectare a depăşit aici 3,5/1000 de locuitori. O măsură similară a fost luată zilele trecute şi pentru comuna Slimnic. În cele trei localităţi purtarea măştii în spaţii publice este obligatorie, în următoarele două săptămâni, excepţie făcând copiii cu vârsta de sub cinci ani. De asemenea, se recomandă ca slujbele religioase să se desfăşoare în curţile lăcaşurilor de cult, iar credincioşii să poarte mască şi să păstreze distanţa de doi metri între persoane.
Autorităţile sibiene anunţă că în aceste localităţi "śroşii"ť se vor intensifica controalele pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

RADOR
Foto: Pixabay