-

Mai puţin de 25% din plasma recoltată de la constănţenii vindecaţi de COVID 19 are suficienţi anticorpi astfel încât să poată fi folosită în tratamentul pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă.

Până acum, au donat plasmă 27 de persoane, din cele 200 cu care s-au purtat discuţii.
"Până în prezent avem date colectate de la aproximativ 200 de astfel de persoane. De donat efectiv au donat 27 de persoane. Diferenţa mare nu înseamnă că toate acele persoane nu au fost eligibile, o parte fie nu s-au refăcut integral, fie pur şi simplu nu doresc să doneze"?Pentru ca plasma obţinută din donarea respectivă să fie utilă unui pacient cu COVID anticorpii antivirus trebuie să se găsească la un nivel crescut", a declarat Directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, dr. Alina Dobrotă.
În aceste condiţii, plasma solicitată de medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a fost adusă de la alte centre din ţară.
"Până în prezent, am putut, din fericire, răspunde tuturor solicitărilor făcute nouă de către Spitalul de Boli Infecţioase, nu doar cu unităţile, cele câteva, practic, disponibile, ci aducând de la centre de transfuzii din ţară, aşa cum şi noi am trimis, când a fost cazul, către alte judeţe", a mai spus şefa Centrului de Transfuzii. 

RADOR

Foto: Pixabay