-

Deși au apărut hotărârile de Guvern care aprobă sumele necesare exproprierii, procedurile nu au putut fi demarate pentru că mulți proprietari nu aveau titlurile de proprietate pe terenuri.

În doar o săptămână, prefectul Județului Mureș a semnat aproximativ 100 de titluri, din care o parte se află în zona respectivă. Astfel, în localitățile de pe traseul autostrăzii, au fost emise din 2016 până în prezent, 46 de titluri de proprietate.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa: Au fost declanșate procedurile de expropriere în vederea eliberării amplasamentului autostrăzii și, din cauza neeliberării titlurilor de proprietate pe acest tronson, a fost oarecum întârziată procedura de expropriere și de eliberare a amplasamentului pentru a putea executa lucrările pe acest tronson. Știind și cunoscând acest subiect, în zilele acestea am luat măsuri să eliberăm titlurile de proprietate pe amplasamentul viitoarei autostrăzi, astfel încât viitoarele proceduri privind exproprierea să nu fie influențate de o atribuție pe care o are Prefectura.

De la începutul anului, Prefectura Mureș a emis 138 de titluri de proprietate. Noul prefect Mircea Dușa a semnat deja aproape 100, iar alte 141 de titluri sunt în lucru. Anul trecut au fost emise 498 de titluri de proprietate.

Sursa: rador