-

Asociaţia Tasuleasa Social, initiatoarea proiectului Via Transilvanica, drumul care şi-a propus să unească ţara de la Drobeta Turnu Severin la Putna, anunţă că a finalizat cele 112 pietre de hotar din adezit.

Cu aceste pietre de hotar va fi marcat traseul în judeţul Suceava. "ťDupă ce au fost sculptate cu drag de către sculptorii noştri, apoi învârtite de mai multe ori, mutate şi expuse la noi prin poiană pentru a fi admirate de nenumăraţi oameni din toate părtile lumii, ne-am obişnuit unii cu alţii, parcă au făcut parte din peisajul Tasulesei.
Acum le zicem rămas bun la 112 pietre din andezit, fiindcă se îndreaptă către judeţul Suceava să pună drumeţii Via Transilvanica pe calea bună, să străjeasca Bucovina asa cum strajesc deja 133 km din Tara de Sus, judeţul Bistrita-Nasaud, Poiana Stampei şi Poiana Negri fiind deja împodobite cu bornele şi marcajele VT"ť, informează Asociaţia Tasuleasa Social.
Pietrele de hotar vor ajunge la Putna, Suceviţa, Vatra Moldoviţei, Sadova, Fundu Moldovei, Pojorâta, Vatra Dornei, Dorna Cândreni, Poiana Negri şi Poiana Stampei, pe o întindere de 136 kilometri, probabil judeţul cu cei mai mulţi kilometri de pe Calea Transilvaniei, informează corespondentul RRA Cristiana Sabău.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi