-

Autorităţile şi reprezentanţii patronatelor din domeniul hoteluri-restaurante discută, în acest sfârşit de săptămână, condiţiile în care s-ar putea deschide în curând şi spaţiile interioare ale restaurantelor.

Restricţia nu a putut fi ridicată la termenul avansat anterior, 1 iulie, din cauza evoluţiei negative a epidemiei de COVID-19, cu peste 300 de cazuri zilnic în ultimele două săptămâni. Şeful Direcţiei generale pentru turism din Ministerul Economiei, secretarul de stat Răzvan Pîrjol, a explicate la Radio România Actualităţi că sunt luate în calcul reguli similare cu cele impuse pentru redeschiderea teraselor:
Răzavn Pîrjol: „Un număr clar şi cert de persoane la interior. Deci, astea sunt nişte propuneri pe care le vom discuta în aceste zile şi cu Ministerul Sănătăţii. Încercăm să avem, bineînţeles, aceleaşi reguli de distanţare fizică, de utilizare a măştii în momentul servirii, de a avea fluxuri foarte clare de persoane, deci, intrări şi ieşiri separate.”

RADOR
Foto: Pixabay