-

Copiii din orfelinate vor avea mai multe şanse să-şi găsească o familie care să-i adopte, anunţă Ministerul Muncii, lansând o dezbatere publică pentru modificarea Legii Adopției.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul său, instituţia spune că lansează în dezbatere publică un act normativ prin care modifică Legea adopţiei, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului - 1 iunie şi a Zilei Naţionale a Adopţiei - 2 iunie. Una dintre noile prevederi arată că o familie care adoptă un copil poate beneficia de o indemnizaţie lunară de 600 de lei în situaţia în care vârsta copilului este cuprinsă între 3 şi 6 ani, acesta este încadrat în grad de handicap uşor sau mediu sau face parte dintr-un grup de 2 fraţi adoptabili împreună. 

Reporter: Centrul social multifuncţional din Cehu Silvaniei este locul unde au ajuns de-a lungul deceniilor copii abandonaţi, copii rămaşi orfani sau proveniţi din familii cu probleme. Lucrătorii acestui centru nu sunt doar dascăli, îngrijitori, ci şi părinţi pentru copiii care, din păcate, ajung aici, iar unii dintre aceşti tineri crescuţi în centrul din oraşul Cehu Silvaniei au ajuns la rândul lor profesori, doctori, părinţi de suflet care acum, muncesc în unitatea sălăjeană şi-i îngrijesc pe cei rămaşi fără părinţi. Cred că un copil nu trebuie abandonat, indiferent de problemele existente în familie, pentru că familia este cea mai puternică treaptă din viaţa unui om.

RADOR