-
Joi, 18 Iulie 2019 08:06

Iarmaroc de Sfântul Ilie

Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' vă invită, în perioada 20-21 iulie 2019 la un iarmaroc,  prilejuit de marea sărbătoare a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, una dintre cele mai interesante şi complexe figuri de sfinţi, patronul verii şi aducătorul de ploi.

Proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2019, se va desfăşura miercuri, începând cu ora 10,00, în 85 de centre de examen.

Publicat în Educatie

În perioada 19-21 iulie, Fundaţia Kogaion 115 organizează Târgul "100 de Tradiţii Româneşti", de Sfântul Ilie în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea la târg este liberă.

Publicat în Cultura populara

Cinci comune din judeţul Teleorman, în care a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane, vor primi ajutoare financiare de la Consiliul Judeţean (CJ) în valoare totală de peste 100.000 de lei, în vederea implementării planului suplimentar de măsuri pentru combaterea bolii.

Publicat în Actualitatea agricola

Xilogravura este o tehnică foarte răspândită odinioară în Transilvania, când bisericile şi casele din comunităţile mai sărace erau împodobite mai mult cu icoane imprimate pe hârtie.

Publicat în Cultura populara

România va avea pentru prima dată în istoria existenţei sale trei ani agricoli buni unul după altul, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Publicat în Actualitatea agricola

Tot mai multe trotinete şi-au făcut apariţia şi în traficul clujean. Conducătorii auto sunt deranjaţi de faptul că posesorii lor nu cunosc regulile de circulaţie şi dau de furcă celorlalţi participanţi la trafic.

Publicat în Utile

Cultivatorii de tomate în spații protejate și numai trebuie să fie atenți, în această perioadă, la dăunători.

Publicat în Actualitatea agricola

Trecutul este o parte din viața noastră care ne rămâne în suflet, pe care o purtăm adesea cu noi sub formă de amintiri.

Publicat în Cultura populara

Recolta de grâu obţinută de fermierii din judeţul Olt în acest an este comparabilă cu cea obţinută anul trecut, iar calitatea nu a fost afectată de precipitaţiile abundente din iunie.

Publicat în Actualitatea agricola
Pagina 1 din 72