-

Vrem sa stii

Compoziţia sa aproape unică (apă, lipide, glucide, proteine, zinc, sulf, mangan, vitaminele B şi C, celuloză, hidraţi de carbon, substanţe antibiotice şi substanţe azotoase) face din usturoi un adevărat medicament. Este tonic, diuretic, reechilibrant glandular, bactericid, antisclerotic, antiartitritic, carminativ, stomahic, antiseptic, antimicrobian, hipotensor, antiparazitar, antialergic. Poate cel mai valoros efect al usturoiului este acela de prevenire a cancerului.

In sfarsit vine primavara. Cel putin in calendar. Insa anotimpul rece inca isi face simtita prezenta. Asa ca trebuie sa stim cum sa ne protejam impotriva oricarei forme de raceala.

Câteodată avem timp să gătim pe îndelete, așa cum ne place, cu ingrediente proaspete și savuroase. Altădată nu avem cum să ne punem în aplicare toate fanteziile culinare și trebuie să ne gătim ceva rapid, cu ce avem prin frigider sau prin congelator.

Așa că, prevăzători fiind, e bine ca întotdeauna să avem la îndemână peste congelat. Poate fi rapid transformat într-o mâncare gustoasă și savuroasă. Trebuie să știți însă câteva trucuri!