-

Fotbal, etapă cu etapă

În meciul etichetat drept capul de afiș al etapei a 19-a din primul eșalon fotbalistic intern, disputat pe gazonul stadionului magului–nepereche Gicu Nicolae Dobrin, din Pitești, în fața unei asistențe apreciabile, F.C.S.B. s-a impus net, cu 2 - 0, în fața Viitorului din Constanța.

O superioritate a bucureștenilor la toate capitolele de joc: tehnică, tactică, ambiție, dăruire. Fac ce fac “mânjii” lui Gică Hagi și „o fac de oaie”, mai mereu pe terenul foștilor steliști!

Cât pe ce ca „Expresul de Culj”, cu un mers de semi – personal, să fie stopat în propria haltă! Medieșenii conducând la un moment dat cu 2 – 0.

În loc să atace, forțând al treilea gol, au făcut pasul înapoi, fiind egalați, ”în extremis”. S-au dat chiar în stambă, Trif fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Au avut noroc, totuși, cu zeița Fortuna, Juan Culio irosind un penalty, în prelungiri. A șutat tare, plasat, dar în bară. Ceasul rău pentru el!

În asemenea condiții, ecartul ceferiștilor față de fosta Steaua, s-a redus la doar trei puncte...

Se pare că în disputa cu Hermanstadt de la Târgu Mureș, „câinii roșii” de la Dinamo s-au trezit.

Au condus cu 1 – 0, au ratat o ocazie cât roata carului, în final, mulțumindu-se cu remiza 1 – 1.

„Tridentul” Dunărea Călărași, Concordia Chiajna și F.C. Voluntari continuă „pasa neagră”.

Cele trei formații aflate într-o acută criză de puncte și pescuind pe undeva prin zona „nisipurilor mișcătoare”, au capotat lamentabil în disputele din deplasare, din Copoul Iașilor, de pe malul Dunării , la Giurgiu, sau din Cetatea Băniei, de pe malul Jiului.

O singură echipă, F.C.Botoșani a salvat blazonul oaspeților. Învingând revelația Sepsi, chiar la Sfântu Gheorghe, cu 1 – 0! Într-o partidă în care „ tigrii „ lui Eugen Neagoe au șutat cu nemiluita din toate pozițiile...

...Au mai rămas de disputat încă două runde, din Liga I.

Până în Ajunul Crăciunului. Frig, ceață, vânt tăios.

Fotbal cu lingurița. Aferim!

Autor: Ilie Dobre

 

Articole înrudite