-

Fotbal, etapă cu etapă - 20

A douăzecea etapă a Ligii I de fotbal a fost, în genere, una prolifică, marcându-se 24 de goluri. Cu o medie de peste trei pe meci, ceea ce reliefează, evident, un spirit pregnant.

În acest context, meciul de la Chiajna, dintre Concordia și Politehnica Iași, scor 3 – 6, merită, sincer, un premiu de frumusețe.

Un duel aprig, împotriva zăpezii, a frigului, a vântului tăios, specific miezului de decembrie.

Un festival veritabil de goluri, unele de kinoramă chiar.

A fost, iarăși, o etapă a oaspeților, insensibile, parcă, la suferințele gazdelor. În mod surprinzător AFC Hermanstadt a stins flacăra gazului, chiar la Mediaș, impunându-se net cu 2 – 0, aruncând pe medieșeni dincolo de borna play-offului!

Sepsi Sfântu Gheorghe, prin victoria la pas, obținută pe malul Dunării, cu 3 – 0, în fața călărășenilor, a revenit nescontat, în zona play-ofului, în timp ce primele două clasate, CFR Cluj și FCSB, și-au respectat blazonul, câștigând fără probleme, disputele de la Botoșani și de la Ovidiu.

Dacă bucureștenii au respectat tradiția, măturând gazonul cu botosenenii chiar pe terenul acestora, „Expresul de Cluj s-a impus surprinzător pe suprafața de joc a „Viitorului. Când cedase în propria-i „haltă” în fața „mânjilor” lui Gică Hagi cu 1 – 2... Cedând fără drept de apel atât la CFR Cluj, cât și la FCSB.

Viitorul a semnalat că nu poate emite, nicicum, pretenții în fața „granzilor”, în pofida unui joc deschis, tehnic, angajat, plăcut ochiului.

Altfel spus trebuie să mai curgă multă apă pe Dunăre , până când echipa lui Hagi să devină una de talie europeană!

A surprins, totodată, revirimentul Astrei, 1 -1, la Voluntari, în disputa cu ultima clasată, dar în deosebi victoria „ câinilor roșii” de la Dinamo.

3 – 0 pe teren propriu, asupra Universității Craiova. De ce s-a temuut Devis Mangia, antrenorul oltenilor, de prestația unui alt „macaronar”, Montini nu a scăpat fiind „călăul” fostei „Craiova Maxima”, prin acel hat – trik extrem de spectaculos. Întortocheate sunt uneori căile fotbalului...

Ilie Dobre

Articole înrudite