-

Fotbal, etapă cu etapă: Cronica etapei a 22-a din Liga I

Adus cu surle și tâmbițe cât ai clipi pe banca tehnică a celei mai galonate echipe de fotbal românesc, F.C.S.B, fosta Steaua, Mihai Teja nu a rupt nici cum inima târgului. Citește cronica etapei a 22-a pe larg: 

Aceeași dominare stereotipă, aceeași lipsă de orizont, aceleași atacuri ineficiente în meciul cap de afișal al rundei inaugurale, a ligii I de la Călărași, a 22-a, în fața unei formații care înregistrase nu mai puțin de șase eșecuri consecutive.

Două puncte cât roata carului irosite în Malul Dunării.

Faptul că Teja debutase cu dreptul la Mediaș, dar rezultatele ulterioare, înfrângeri sau sincope pe linie aruncaseră peste gard pe ardeleni, dincolo pe pârleazul play off-ului n-a contat nici măcar cât o ceapaă degerată.

Tot astfel îndepărtarea lui Nicolae Dică pe ușa din dos... Aferim!

Noroc totuși că nici liderul C.F.R. Cluj nu s-a dovedit a fi mai breaz irosind șansa desprinderii la opt puncte. A fost ținut în șah pe teren propriu de o nou promovată A.F.C. Hermanstadt.

Într-un meci anost în care Țucudean a fost și înger și demon, irosind un penalty, dar marcând până la urmă golul egalizator.

Concordia se afundă iremediabil plecând steagul acasă în fața sătmărenilor. Cu toate că a dominat, Gaz Metan nu a izbutit decât o remiză în fața Astrei, 1 – 1. Pe malut Târnavei...

În meciul derby, Viitorul lui Gică Hagi și fosta Craiova Maxima au remizat întrun joc de o foarte slabă factură tehnico – tactică.

Olteniii făcură ce făcură și ratară până și din punctul cu var, argumentând de ce, atunci când ies în Europa se fac ușor de râsul curcilor...

A surprins foarte plăcut purtătoarea lanternei roșii F.C.Voluntari, care a umilit pe arena proprie pe revelația actualei ediții a eșicherului intern Sepsi Sfântu Gheorghe. Pe care a scos-o pur și simplu din ghete administrându-i un sec 4 – 2.

Câinii Roșii de la Dinamo dau semne de revenire înfingându-și colții acasă în anodina Politehnică din Copoul Iașilor. O echipă în derivă fără ”bătrânul lup de mare” Andrei Cristea, devenind se pare o „rezervă de lux” în Cetatea Băniei.

Încurcate par uneori căile fotbalului...

Ilie Dobre

 

Articole înrudite

 • Fotbal, etapă cu etapă. Play-Off și Play-Out - etapa a V-a

  Nimic nou sub soare în etapa a cincea a play-off-ului primei scene fotbalistice a țării... În derby-ul de sub Feleacul Clujului, dintre CFR și FCSB, spectacolul nu a existat decât în tribune. Citește articolul pe larg:

 • Fotbal, etapă cu etapă. Play-Off și Play-Out - etapa a IV-a

  În derby-ul etapei a patra a play-offului Ligii I de fotbal, disputat în Bănie în fața unei asistențe record, între fosta „Craiova Maxima’ și CFR Cluj, spectacolul a trecut în planul secund fiind unul cenușiu. Detalii:

 • Fotbal, etapă cu etapă. Play-Off și Play-Out

  Aceeași ambianță sublimă în tribunele Arenei Naționale a Bucureștilor. Aceleași echipe, FCSB și Universitatea Craiova. Același scor 3-2 pentru albaștrii viteziști. Același derby spectaculos, electrizant. Detalii:

 • Fotbal, etapă cu etapă

  Ai noștri bravi tricolori au debutat cu stângul în noua campanie de calificare la Euro 2020, cedând cu 1-2 la Stokholm, în fața vikingilor suedezi, în urma unui joc neconvingător, cenușiu, îndeosebi în primul mitan.

 • Fotbal, etapă cu etapă. Etapa a 2-a Play-Off și Play-Out

  A doua rundă din play-off a aparținut net favoritelor. Chiar dacă pe teren jocul nu s-a ridicat nici cum la înălțime. Fosta „Craiova Maxima” s-a chinuit realmente la Sfîntu Gheorghe în fața ultimei clasate, Sepsi.