-

Fotbal, etapă cu etapă: Cronica etapei a 23-a din Liga I

În derby-ul etapei a XXIII-a a Ligii I de fotbal, disputat într-o atmosferă magnifică în Cetatea Băniei, amintind parcă de vremurile de odinioară când „Craiova Maxima” se afla pe piscuri de glorie, oltenii „macaronarului” Mangia, au mazilit realmente, „ expresul de Cluj”, Andrei Cristea și Kolic răsucind cuțitul în rana liderului.

Un lider, apatic, fără busolă, rătăcit, rătăcit întro haltă anodină...

A XXIII-a rundă a reliefat, totodată, revirimentul „ câinilor roșii” care s-au impus la Sfântul Gherghe, cu 1 – 0, dintrun penalty transferat impecabil de ”șeful haitei”, Dan Nistor.

Dintro reveleție, Sepsi pare că se afundă tot mai dihai în zona „nisipurilor mișcătoare”, periclitându-și, astfel, prezența în play-off.

Tot astfel „astralii” care au măturat, ușor, gazonul, cu ”Viitorul” lui Gică Hagi. O corabie în picaj...

Continuă „pasa neagră” a ilfovenilor de la Concordia. Eșec după eșec, în pofida schimbărilor pe bandă rulantă a tehnicienilor. Va evita, oare și de data acesta , formația din Chiajna calea diviziei secunde, pe „ultima turnantă”?

Prin victoria asupra fostei echipei, Dan Alexa a spart, în fine, gheața...

Flacăra Gazului din Mediaș, s-a mai stins odată, în dealul Copoului. Nici aducerea la timonă a talentatului strateg, Edi Iordănescu, nu a reușit să redreseze mecanismul ruginit, se pare, de fostul timonier, plecat la o echipă mai galonată, din dorința expresă de a urca pe cai mari...

Una caldă, alta rece pentru „purtătoarea lanternei roșii”, F.C. Voluntari, cu toate că s-a zbătut, n-a mai reușit să repete evoluția peste așteptări din precedenta etapă, cedând pe terenul echipei F.C.Botoșani. Punct ochit, punct lovit pentru echipa moldavă, care și-a înscris în cont a doua victorie consecutivă, cu același minim scor, 1-0.

Învingând, în ultimul joc al etapei a XXIII-a, pe Arena Națională a Bucureștilor, pe A.F.C. Hermanstadt cu un neverosimil 3-0, în pofida unei evoluții care nu a încântat nicicum, F.C.S.B. a redus ecartul față de prima clasată, C.F.R.Cluj la numai trei puncte.

Disputa pentru întâietate continuă, așadar. Nu contează cum. Adevăratul spectacol fotbalistic mai poate aștepta.

Cât? Ce mai contează?...

Ilie Dobre

 

Articole înrudite