-

Fotbal, etapă cu etapă: Cronica etapei a 24-a din Liga I

O etapă anodină, în general, cu eficiență minimă. S-au marcat doar opt goluri în șapte meciuri. Aceeași dispută aprigă pentru balon, dar una sterilă. Ratări peste ratări, din poziții favorabile. Citește pe larg:

Pase la adversar, erori în faza ofensivă. Scheme de joc doar cu mimele, despre idei tactice nici gând...  „EXPRESUL DE Cluj”, încă o sincopă în propria haltă, cedând în disputa cu Astra, două puncte cât roata carului.

Mersul de-a „personalul” a iscat certuri ca la ușa cortului, cu consecinte pe „tabela” unor fotolii din staff-ul de conducere.

Viitorul lui Gică Hagi a făcut-o iar de oaie, plecând steagul, pe malul mării, în fața Politehnicii din Copului Iașilor.

Tot astfel, Gaz Metan Mediaș, care continuă să alunece pe tobogan, cedând toate punctele acasă în disputa cu Sepsi.

Într-o partidă cu cântec, e drept, în care arbitrii s-au cam dat în stambe...

„Fosta Craiova Maxima” culege succes după succes, chiar dacă zeița Fortuna i-a surâs, generos, „pe Argeș în jos pe un mal frumos”, cum zice poetul în fața ambițiosului Mitriță...

Dunărea Călărașilor, cu Dan Alexa în sulky, menține revirimentul, remizând pe trenul ultimei clasate din Voluntari.

Cât o privește pe cealaltă formație ilfoveană, Cocordia, ei bine, se pare că a spart gheața ghinionului, ținând-o în șah pe teren propriu pe FCSB, pe care a stopat-o să reducă ecartul față de liderul Cluj la un singur punct.

A douăzecișipatra rundă a relevat, în același timp, un adevăr axiomatic anticipat de foarte mulți : „câinii roșii”de la Dinamo, umiliți, încă odată, în „groapă”, de FC Botoșani, au spus , pentru al doilea sezon consecutiv, adio play-offului. Adio și un praz verde!...

Ilie Dobre

Articole înrudite