-

Fotbal, etapă cu etapă: Cronica etapei a 25-a din Liga I

Întâlnirea de pe Arena Națională a Bucureștilor, dintre FCSB și Universitatea Craiova, a întrunit, într-adevăr, toate atributele unui derby autentic. O atmosferă inefabilă în tribune.  Citește avancronica etapei:

O dispută încleștată, apoteotică.

Un spectacol fotbalistic realmente încântător. Cu nesperate răsturnări de scor. Cu cinci goluri, cele mai multe de kinoramă. Cu faze electrizane, care au tăiat respirația tribunelor. Cu trei cartonașe roșii. Cu de toate...

A fost, din păcate, singura pată de culoare a etapei a 25-a a Ligii I de fotbal.

O etapă care a reconfirmat, din păcate, ieșirea din formă a „mânjilor” lui Hagi, scăpați, ca prin minune, de furcile caudine la Sfântu Gheorghe, grație iarăși unui penaly! Dacă și Tandia, irosește, nonșalant, până și din punctul cu var, rezultă că, indubitabil, pentru Sepsi până și focul de paie s-a stins...

„Expresul de Cluj” învinge, dar nu convinge în Copoul Iașilor, în ultima clipă. Prin „rezeva de lux”, George Țucudean!

Ce au luat pe mere, în etapa precedentă botoșenenii au dat pe pere, acasă în fața medieșenilor. O prestație anostă. Tot astfel, pe malul Dunării, la Călărași, între formația lui Dan Alexa și „câinii roșii” de la Dinamo.

„Astra” menține intacte speranțele pentru play-off, printr-o evoluție cam palidă în fața sibienilor, care în ultimul timp, au revenit, se pare, în albia mediocrității. Băieții lui Mitriță se bat strașnic pentru minge, dar atât....
În derby-ul echipelor ilfovene, o tradiție confirmată.

F.C. Voluntari, avantaj serviciu pe terenul Concordiei. Penultima rundă a sezonului fotbalistic regulat, cu excepția derby-ului F.C.S.B. – Universitatea Craiova, n-a rupt, nicicum, inima târgului. Ave!

Ilie Dobre

Foto: pixabay.com

Articole înrudite

 • Fotbal, etapă cu etapă. Play-Off și Play-Out - etapa a V-a

  Nimic nou sub soare în etapa a cincea a play-off-ului primei scene fotbalistice a țării... În derby-ul de sub Feleacul Clujului, dintre CFR și FCSB, spectacolul nu a existat decât în tribune. Citește articolul pe larg:

 • Fotbal, etapă cu etapă. Play-Off și Play-Out - etapa a IV-a

  În derby-ul etapei a patra a play-offului Ligii I de fotbal, disputat în Bănie în fața unei asistențe record, între fosta „Craiova Maxima’ și CFR Cluj, spectacolul a trecut în planul secund fiind unul cenușiu. Detalii:

 • Fotbal, etapă cu etapă. Play-Off și Play-Out

  Aceeași ambianță sublimă în tribunele Arenei Naționale a Bucureștilor. Aceleași echipe, FCSB și Universitatea Craiova. Același scor 3-2 pentru albaștrii viteziști. Același derby spectaculos, electrizant. Detalii:

 • Fotbal, etapă cu etapă

  Ai noștri bravi tricolori au debutat cu stângul în noua campanie de calificare la Euro 2020, cedând cu 1-2 la Stokholm, în fața vikingilor suedezi, în urma unui joc neconvingător, cenușiu, îndeosebi în primul mitan.

 • Fotbal, etapă cu etapă. Etapa a 2-a Play-Off și Play-Out

  A doua rundă din play-off a aparținut net favoritelor. Chiar dacă pe teren jocul nu s-a ridicat nici cum la înălțime. Fosta „Craiova Maxima” s-a chinuit realmente la Sfîntu Gheorghe în fața ultimei clasate, Sepsi.