-

O nouă ediție a evenimentului "Bikeathon Ţara Făgăraşului"

Bikeathon este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, care combină bucuria de a pedala cu cea de a dărui. Detalii:

Bikeathon Ţara Făgăraşului este un mecanism – platformă de strângere de fonduri implementat de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului (numit mai departe organizator), dezvoltat în jurul unui eveniment de strângere de fonduri printr-un concurs de biciclete, deschis pentru companii, persoane fizice, organizaţii şi autorități publice (numite mai departe echipe de proiect).

Prin intermediul Bikeathonului organizatorii isi propun să susțina spiritul de inițiativă al făgărășenilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Țara Făgărașului.

De-a lungul celor cinci ediții prin Bikeathon au prins viață 66 de proiecte.

Ediția a VI-a a Bikeathon Ţara Făgăraşului va avea loc în 8 iunie 2019.

Înscrierile se pot face și sâmbătă, la fața locului, în fața Cetății Făgărașului, locul unde se organizează evenimentul.

*Campania Bikeathon s -a desfăşoară în 3 etape. Grupurile de inițiativă și organizațiile non-profit au propus idei și proiecte iar cele mai bune au fost selectate in perioada 1 - 4 martie de către un juriu independent format din reprezentanți ai comunității.

Biciclistii care care doresc să se înscrie aleg un proiect pe care îl susțin, partial, prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători.

Orice persoană fizică sau companie care dorește să contribuie la realizarea unor proiecte în comunitatea locală pot alege să susțină un biciclist, contribuind cu o sumă fixă, pentru una din cauzele înscrise.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului asigură buna organizare a concursului de biciclete și pune la dispoziția participanților platforma pentru campaniile de strângere de fonduri.

Fondurile sunt colectate transparent pe parcursul campaniei și sunt oferite prin contracte de finanțare nerambursabilă organizațiilor participante.

FCTF va semna câte un contract de parteneriat cu fiecare organizație sau grup de inițiativă care propune o cauză pentru care se va pedala în cadrul evenimentului.

FCTF asigură monitorizare și raportarea rezultatelor implementării proiectelor.

Amănunte suplimentare se pot găsi AICI