-

Doliu în fotbalul românesc: s-a stins o legendă din „Generația de Aur”

Încă o legendă a fotbalului românesc s-a stins. Avea 87 de ani și era cel mai în vârstă supraviețuitor al ceea ce numim „Generația de Aur a anilor 1960”. A avut un frate geamăn care și el a practicat fotbal.

"Eu și Anton am fost mereu responsabilii cu spectacolul. Fente, dantelării, călcâie! Atrăgeam lumea. Nu ne împăcam cu un 1-0, 2-0. Trebuia să fie de la 3-0 în sus!", amintea Dumitru Munteanu, într-un interviu acordat, cu câțiva ani în urmă, ziarului Gazeta Sporturilor.

„A plecat dintre noi, la vârsta de 87 de ani, Dumitru Munteanu, unul dintre componenții „Generației de Aur” a fotbalului ploieștean.
Alături de fratele său geamăn, Anton, decedat în 2007, Mitică Munteanu a evoluat 11 ani în marea echipă a Petrolului, fiind triplu campion național, în 1958, 1959 și 1966, precum și câștigător al Cupei României, în 1963. A jucat, de asemenea, în meciul de baraj cu FC Liverpool, disputat la Bruxelles, în ediția 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni”, anunță FC Petrolul, pe pagina sa de Facebook. 

Iată, mai jos, mesajul legendelor petroliste, la trecerea în neființă a lui Dumitru Munteanu, sâmbătă, 20 iunie 2020:
„Generația de Aur a Petrolului Ploiești a aflat, cu durere în suflet, că bunul nostru coleg și prieten Mitică Munteanu a trecut în neființă!
Am pierdut, astfel, pe unul dintre cei mai reprezentativi componenți ai generației noastre, dar dragostea și prețuirea vor rămâne vii în sufletele noastre!
Dumnezeu sa-l odihnească în pace”.

Foto