-

De ce iubim Romania

Ne este dragă România pentru pacea adâncă a nopților, când poți să auzi animalele cum rumegă molcom în câmpurile de trifoi și lucernă. Aceasta este viața tihnită de la țară!

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași nu este doar una dintre cele mai bune unități de învațământ superior din țară. Este și deținătoarea celei mai frumoase biblioteci din lume.

Deși va trebui să trecem o iarnă până când mărțișorul ne va vesti din nou sosirea primăverii, acest simbol tradițional a căpătat de curând noi valențe și a adus aminte, cu cinste, de numele țării noastre în lume.

Mărțișorul este moştenire românească veche, simbol al focului, al luminii şi al soarelui, care îşi are originea în credinţele şi practicile agrare. Ca pecete a vechimii și a autenticității acestui simbol stau dovezile arheologice reprezentate de pietre de râu cu urme de vopsea albă şi roşie vechi de peste opt mii de ani de la Schela Cladovei, județul Mehedinţi. Mai mult decât atât există dovezi că încă din vremea dacilor, şiraguri de pietricele albe şi roşii se purtau la gât, primăvara.

Pagina 1 din 4