-

Ce este şi ce presupune epidemia de gripă, declarată în România

După trei săptămâni şi anunţul oficial că suntem ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal din întreaga Uniune Europeană, autorităţile au declarat epidemie de gripă în România.

Este oficial: în România este epidemie de gripă. Autorităţile au hotărât să declare epidemia după ce, timp de trei săptămâni consecutiv, numărul de cazuri diagnosticate şi confirmate cu laboratorul a depăşit estimările specialiştilor.

Febra mare, starea de rău, durerile musculare, cefaleea intensă şi oboseala generalizată sunt doar câteva dintre simptomele gripei.

„Când ai gripă te simţi ca şi cum te-ar fi lovit un tren”, spun specialiştii, care afirmă că răceala se distinge de gripă prin mai multe elemente. În cazul unei simple viroze, starea generală a pacientului este doar uşor alterată, rinoreea este frecventă, la fel şi răguşeală.

„Vorbim despre o tulpină ce determină manifestări uşoare şi medii. Nu trebuie să ne panicăm, gripă avem în fiecare an”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Concret, până acum au fost înregistrate 3.393 de cazuri de gripă clinică, comparativ cu 283 de cazuri înregistrate în perioada similară a anului 2018.

Continuarea pe adevarul.ro

Sursa: adevarul.ro
Sursa Foto: a1.ro

Articole înrudite