-

Diferențele dintre răceală și gripă. Cele mai frecvente simptome

Combinația de dureri corporale, febră, frisoane și congestie nazală pot fi suficiente pentru a face pe oricine să se simtă fără vlagă.

Există o mulțime de remedii care vă pot atenua simptomele și vă pot aduce înapoi la normal.

Totuși, dacă aveți dificultăți de respirație, bătăi rapide ale inimii, vă simțiți slăbit sau aveți alte simptome severe, trebuie sa consultați de urgență un medic.

Medicamentele antivirale pot ușura simptomele gripei atunci când sunt luate la scurt timp după ce te îmbolnăvești.

În multe cazuri, totuși, remedii simple pot fi tot ce aveți nevoie pentru a ușura simptomele de gripă ușoară până la moderată.

Majoritatea acestor remedii au fost folosite pentru a trata simptomele de ani de zile și vă pot ajuta să vă simțiți mai bine în timp ce corpul dumneavoastră luptă împotriva virusului. (PM)

Schimbările de temperatură, în special în perioada toamnă-iarnă, pot provoca apariţia multor virusuri gripale, iar simptomele în acest caz sunt destul de diverse.

De exemplu, ne putem confrunta cu o temperatură ridicată a corpului, care durează chiar şi cinci zile și este însoțită de febră, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, dureri în gât, slăbiciune generală, pierderea poftei de mâncare și greață.

Caracteristică în cazul unui virus gripal este şi apariția tusei şi a secreţiei nazale excesive.

Cel mai adesea, gripa este însoţită de o creștere bruscă a temperaturii corpului, care poate depăşi 38°C.

Specialiştii recomandă ca, în cazul unei epidemii, medicii să fie chemați acasă, deoarece, în astfel de situaţii, chiar şi spitalele pot deveni o sursă de infecție.

Simptomele care necesită consultaţie medicală sunt următoarele: faţa palidă, complicații respiratorii, temperatura ridicată a corpului, stări de vomă sau disconfort intestinal, exces de somnolență, durere în piept, scăderea tensiunii arteriale.

Sursa: rador.ro

Foto: Simona Lazăr

Articole înrudite