Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ce să faci când te doare măseaua. Cele mai bune remedii naturale

Durerea dentară se produce atunci când nervul este inflamat. În general, acest lucru se întâmplă din cauza smaltului compromis, care permite diverselor substanțe să intre direct în pulpă (centrul dintelui).

07 Iunie 2018, 12:18

O durere de dinți nu este doar enervantă. Ea afectează întregul corp și mintea. Nervii sunt conectați la multe alte părți ale corpului. În funcție de locul în care este o durere de dinți, durerea poate fi experimentată în ureche, în cap și chiar în gât. Și există atât de multe motive pentru o durere de dinți. În timp ce mulți oameni se gândesc instantaneu la carii, durerea de dinți poate proveni din măselele de minte care se împing, traumele la nivelul gurii, ulcerații, sensibilitatea dinților, o carie, infecții, o boală a gingiilor.

Conditia este cauzată în primul rând de procesul de demineralizare - pierderea mineralelor din dinți. Acest lucru face ca smaltul să fie slab, ceea ce duce în cele din urmă la durere și inflamație.

Soluția este de a utiliza atât tratamente topice, cât și tratamente interne pentru a schimba cauza principală a pierderii mineralelor din dinți. Uneori durerea poate fi la nivelul gingiei, din cauza unor probleme cu gingiile.

Este imperativ să vizitați un medic dentist de îndată ce observați o anumită durere în dinți, însoțită de umflături în jurul zonei dintelui sau durere la mușcare/mestecat.

Dar, până când puteți ajunge la un cabinet stomatologic, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să recurgeți la un remediu acasă pentru a ușura durerea. (PM)

Dureri de dinti. Carii, abcese, plombe cazute, toate acestea pot duce la dureri de masea insuportabile. Iata ce sa faci cand te doare maseaua. Acestea sunt cele mai bune remedii naturale pentru durerile de masea.

1. Ulei de cuisoare

Cuisoarele sunt un remediu traditional pentru amortirea nervilor, gratie unui compus care are efect de anestezic. Atentie, insa, daca pui uleiul de cuisoare direct pe zona care te doare s-ar putea sa-ti inrautateasca durerea. Pune doua picaturi de ulei pe un tampon de bumbac si asaza-l pe dintele care te doare. Mai poti mesteca o bucata pentru a elibera uleiul cu proprietati anestezice.

2. Pasta de ghimbir cu ardei iute

Amesteca pudra de ghimbir cu boia de ardei iute si picura apa putin cate putin pana cand obtii o pasta. Rostogoleste un tampon din bumbac in aceasta pasta si pune-l pe dintele care te doare. Evita sa-l apropii de gingie sau limba. Tine-l pe dinte pana cand durerea cedeaza sau cat rezisti. S-ar putea sa simti o senzatie de arsura. Poti incerca aceste remedii si separat nu doar combinate, pentru ca ambele au efect analgezic.

3. Apa sarata

Amesteca o lingurita de sare intr-o ceasca de apa fiarta si clateste-ti gura. Dincolo de faptul ca vei avea o solutie cu efect analgezic, vei trata si durerile de gat. Tine solutia in gura si clateste pentru aproximativ 30 de secunde inainte de a scuipa. Apa sarata curata zonele din jurul dintilor si inlatura o parte din fluidele care cauzeaza inflamatiile.

4. Ceai

Ceaiul de menta are o aroma speciala, dar si puteri analgezice. Pune o lingurita de menta uscata intr-o ceasca de apa fiarta si lasa 20 de minute, apoi clateste-ti gura. Poti incerca si cu ceai negru pentru reducerea inflamatiilor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

6 secrete ca să crești un copil fericit
De folos 10 Decembrie 2021, 05:00

6 secrete ca să crești un copil fericit

Relatia dintre parinte si copil se formeaza inca inainte de a se naste. Atat mama, cat si tata comunica cu cel mic, isi...

6 secrete ca să crești un copil fericit
3 tipuri de succes la care poți ajunge numai prin eșec
De folos 10 Decembrie 2021, 04:48

3 tipuri de succes la care poți ajunge numai prin eșec

De cele mai multe ori, un succes vine în urma unor ani întregi de trudă și de sacrificii. Dar se întâmplă uneori ca un succes...

3 tipuri de succes la care poți ajunge numai prin eșec
De folos 09 Ianuarie 2019, 08:58

O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...

Renunțați la cafeaua pe care o consumați la prima oră! Există o soluție miraculoasă cu multiple beneficii asupra întregului...

O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...
De folos 08 Ianuarie 2019, 08:24

Vampirii energetici: Moduri de a preveni oboseala cronică și deprimarea

Energia din organism. Este vitală pentru a avea o viață dinamică și determinată. De-a lungul veacurilor, energia pozitivă a...

Vampirii energetici: Moduri de a preveni oboseala cronică și deprimarea
De folos 28 Decembrie 2018, 09:20

Sfaturi pentru reducerea balonării și gazelor intestinale

Este un subiect pe care oamenii îl găsesc adesea dificil de discutat, dar toți avem gaze în tractul nostru intestinal. Gazul...

Sfaturi pentru reducerea balonării și gazelor intestinale
De folos 28 Decembrie 2018, 09:15

Aceste plante pot otrăvi! Efectele lor asupra sănătății

Unele plante comune sunt o bază în case, cum ar fi aloe vera, care este lăudat pentru îngrijirea ușoară, forma frumoasă și...

Aceste plante pot otrăvi! Efectele lor asupra sănătății
De folos 21 Decembrie 2018, 11:11

Bâlbâiala la copii. Ce ai de făcut

Bâlbâiala, numită și balbism, este o tulburare de vorbire în care fluența nu este normală. Această tulburare este...

Bâlbâiala la copii. Ce ai de făcut
De folos 18 Decembrie 2018, 17:43

4 lucruri de evitat pentru a menține sănătatea rinichilor

Rinichii influențează sănătatea întregului organism – filtrează sângele, contribuie la crearea celulelor roșii și elimină...

4 lucruri de evitat pentru a menține sănătatea rinichilor