-

Sucurile-minune ale sezonului rece care întăresc sistemul imunitar

Detoxifierea nu este neapărat scumpă. Cu legumele şi fructele din piaţă, oricine poate face o cură de detoxifiere ieftină şi cu efect benefic asupra organismului.

Morcovii, merele, ţelina, castravetele sau spanacul sunt ideale pentru prepararea unor sucuri de detoxifiere menite să cureţe organismul de toxine şi să dea energie.

Cura de detoxifierea poate părea, la prima vedere, un proces complicat şi mai ales scump, pe care cei mai mulţi dintre români consideră că nu şi-l pot permite. Industria creată în jurul detoxifierii aduce pe piaţă produse care nu sunt chiar la îndemâna buzunarelor de rând.

Un pahar de suc de detoxifiere costă de două sau chiar trei ori mai mult decât o băutură răcoritoare de rând, iar o cură de detoxifiere de trei zile, cu sucuri gata preparate sau ambalate , ajunge şi la 500 de lei. Şi totuşi, detoxifierea poate fi făcută acasă, cu bani puţini şi având drept ingrediente de bază legumele şi fructele de sezon. Toată lumea ştie că fructele şi legumele proaspete sunt cele mai sănătoase alimente. Preparate sub formă de băuturi vitaminizante şi consumate zilnic, fructele şi legumele se transformă în elementele de bază ale unei diete de detoxifiere pe care oricine o poate ţine acasă.

Sucul de ţelină curăţă sângele

Banala ţelină pe care o vând precupeţele în toate pieţele este recomandată în curele de detoxifiere. Se spune că sucul preparat din frunze este mai activ decât cel făcut din rădăcina. Frunzele de ţelină se taie foarte mărunt, se adaugă un pahar cu apă rece, se mixează 2-3 minute, se strecoară şi se bea, dimineaţa pe stomacul într-o cură de cel puţin 24 de zile. Sucul din rădăcină de ţelină se obţine din rădăcina rasă şi mixată. Se recomandă zilnic 50-100 ml suc. Atât frunzele de ţelină, cât şi rădăcina au efect detoxifiant, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi curăţă sângele. În plus, ţelina diminuează efectele asteniei psihice, fizice, este stimulent sexual, ajută la surmenaj, migrene, insomnie şi dureri de cap. Cei cărora nu le place gustul de ţelină, pot amesteca sucul preparat din legumă, cu suc de mere.

Citeste continuarea pe CLICKPOFTABUNA