-

Statinele pot avea efecte secundare mai mari decât beneficiile

Riscul adus de statinele pentru reducerea colesterolului este cu mult mai mare decât beneficiile aduse pentru milioane de pcienți, se arată într-un nou studiu, scrie Daily Mail.

Cercetătorii au realizat un model pe computer cu ajutorul căruia au comparat efectele secundare ale acestor medicamente cu cele oferite de pastilele ieftine.

Dacă pacienții pot consuma sau nu statine, depinde de cât de predispuși sunt la infarct sau accident vascular cerebral în următorii 10 ani.

Studiul, efectuat în Elveția, a descoperit că riscurile depășesc beneficiile în momentul în care o persoană este „considerabil” predispusă la astfel de accidente.

Astfel, statinele sunt controversate în rândul comunității medicale, tocmai din cauza acestor efecte secundare potențiale.

Citeste continuarea AICI

Articole înrudite

  • Periuță, pastă și… morcov crud

    Pentru sănătatea danturii sunt necesare igiena corectă şi vizita la 6 luni la stomatolog pentru control, îndepărtarea tartrului şi masajul gingiilor.

  • Aerul poluat crește riscul de anxietate în rândul copiilor

    Aerul poluat poate altera modul în care se dezvoltă creierul copiilor și îi poate face mult mai predispuși la anxietate, potrivit unui nou studio, notează Daily Mail.

  • Cursuri gratuite de formare profesională

    Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza cursuri gratuite, în luna iunie 2019, pentru 2.714 persoane. La nivel național vor fi derulate 159 de programe de formare profesională.

  • Începe Rabla pentru electrocasnice și TV

    Cea de-a doua ediție a Programului Rabla pentru electrocasnice va demara din 24 mai și va fi extins și la achiziția de televizoare și mașini de spălat vase. Bugetul pentru acest an este de 40 milioane de lei, dublu față de 2018.

  • Roșiile românești, sigure pentru consum

    Prin intermediul Autorității Naționale Fitosanitare, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) efectuează în această perioadă controale în piețe și la locul de producție (sere și solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roșii de la producătorii înscriși în programul guvernamental de sprijin pentru tomate pentru a determina calitatea acestora.