-

Peste 2 milioane de români au emigrat după 2007

Împreună cu sporul natural negativ, fenomenul migraţional reprezintă o cauză importantă a scăderii constante a populaţiei României.

În primul an după aderarea noastră la Uniunea Europeană s-a consemnat vârful plecărilor în străinatate, 544.074 de persoane, ceea ce a reprezentat o rată de emigrare de 25,7‰.

În intervalul 2007-2017 au emigrat peste 2,7 milioane de români, din care peste 200.000 numai în 2017.

Migraţia ridicată în rândul tinerilor are deja ca efect apariţia unor grave probleme la nivelul pieţei forţei de muncă şi, în anii următori, la nivelul sistemului de pensii.

În anul 2017, au emigrat 219.327 de românii, acesta fiind cea mai consistentă migraţie după 2009, potrivit ultimul număr al Revistei de Statistică editată de Institutul Naţional de Statistică.

Pe categorii de vârstă, cei mai mulţi care au ales să-şi croiască un viitor mai bun în alte ţări au fost tinerii cu vârsta cuprinsă între 20-29 de ani, numărul lor fiind de 69.240 de persoane.

Ei au fost urmaţi de cei cu vârsta cuprinsă între 30 şi 39 de ani-47.137 şi de cei din grupa de vârstă 0-19 ani, ei fiind în număr de 40.476 de persoane.

Statistica arată că România a pierdut anul trecut o importantă forţă de muncă aflată în plină activitate, dar şi o resursă umană pentru anii următori.

Citeste continuarea AICI

Articole înrudite

 • Munca la calculator şi hernia de disc cervical

  Discurile herniate pot apărea în orice parte a coloanei vertebrale, dar ele apar cel mai frecvent la nivelul coloanei vertebrale și ale coloanei vertebrale inferioare.

 • Reguli noi pentru înscrierea copiilor la grădiniță

  Începând cu anul viitor, părinţii vor fi obligaţi să-şi înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare, arată cel mai nou proiect de lege care modifică Legea Educaţiei, adoptat de Senat, în calitate de cameră decizională.

 • Gheara-mâţei, un leac naturist împotriva ulceraţiilor sau depresiei

  Gheara mâței este recomandată ca fiind una dintre cele mai bune antivirale pentru a stimula sistemul imunitar și a lupta împotriva infecțiilor.  Ea are și proprietăti anti-inflamatorii, antimutagenic și antioxidante.

 • Boala ochilor înlăcrimați - Cauze și tratament

  Ochii înlăcrimați (sau, în termeni medicali, epifora) apar atunci când sunt produse lacrimi în exces. Acestea, în loc să se scurgă prin canalul naso-lacrimal, ajung pe față. Lăcrimare excesivă este definită ca preaplinul de lacrimi de la unul sau ambii ochi.

 • Semne care ar putea prevesti un atac de cord

  Problemele cardiace nu vin cu semne clare de avertizare. Unele simptome ale inimii nu au loc nici măcar în piept și nu este întotdeauna ușor să îți dai seama exact ce se întâmplă cu tine. Este important să se cunoască simptomele unui atac de cord pentru a știi cum să acționezi.