-

Balmoș în dovleac copt

Alex Petricean, chef la restaurantul Maize din București, desemnat totodată cel mai bun bucătar din România de prestigiosul ghid Gault&Millau, a creat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ reţete inedite, care îşi au însă rădăcinile în bucătăria românească.

Folosind numai ingrediente locale, de sezon, dar şi tehnici inovatoare, puteţi să le recompuneţi oricând în bucătăria de acasă.

Dificultate medie/Preparare: 2 h/6 porţii

Ingrediente:

1 dovleac plăcintar mediu

30 ml ulei de dovleac presat la rece

75 ml borș

½ linguriță sare

Pentru balmoș

1 l lapte

200 g mălai fin

150 g brânză de burduf

Pentru decor

20 g semințe de dovleac

frunze de știr (amaranth roșu), opțional

Afla cum se prepara AICI

Articole înrudite