-

Gheara-mâţei, un leac naturist împotriva ulceraţiilor sau depresiei

Gheara mâței este recomandată ca fiind una dintre cele mai bune antivirale pentru a stimula sistemul imunitar și a lupta împotriva infecțiilor.  Ea are și proprietăti anti-inflamatorii, antimutagenic și antioxidante.

Este o viță de vie lemnoasă, care crește în junglele tropicale din America de Sud și Centrală.

Numele se trage de la forma sa, spini în formă de gheare, care seamănă cu ghearele unei pisici.

Planta este folosită ca medicament pentru a trata o varietate de boli.

Despre această plantă se crede că are multe utilizări terapeutice care întrec în proprietăți plante cunoscute, cum ar fi Echinacea, Astragalus, Ginseng siberian, ciupercile Reishi și Shaitake.

Poate ajunge până la 30 de metri în înălțime și se agăță de alte plante, arbori și structuri prin intermediul splinilor săi. (PM)

Gheara matei a fost folosită in medicina traditionala peruana pentru a trata probleme digestive, artita, inflamatiile si pentru a grabi vindecarea ranilor.

In timp, proprietatile ei terapeutice au depasit granitele Americii de Sud si de beneficiile folosirii ei in scop medicinal se pot bucura acum oamenii din intraga lume.

Exista dovezi care arata ca Gheara matei poate fi folosita cu succes in tratamentul multor afectiuni precum: tumori, artrite, bursite, guta, fibroame, astm, febra, alergii, scleroze multiple, ulceratii, oboseala cronica si depresie, candidoza, paraziti, gastrite, hemoroizi, afectiuni ale prostatei, diabet, hipoglicemie, sindrom premenstrual, probleme circulatorii, si multiple infectii virale si bacteriene, inclusiv SIDA.

De asemenea s-au inregistrat rezultate foarte bune in randul pacientilor supusi tratmentelor de chimioterapie.

Chiar daca nu sunt toate aceste dovezi demonstrate stiintific, cercetarile continua.

Gheara matei este tratamentul cel mai folosit de populatia din Peru care fierbe coaja sau radacina plantei intr-o cantitate mica de apa timp de 30 de minute si consuma acest decoct de-a lungul unei zile pentru afectiuni dintre cele mai variate.

Oamenii care au tratat afectiuni minore cu aceasta planta au simtit o ameliorare luand o cantitate mica de pulbere pe zi (2-4 g). De asemenea, aceasta are un efect destul de rapid in eliminarea durerii si discomfortului datorat artritelor.

Înainte de a iniția orice fel de terapie, consultă medicul.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Articole înrudite

 • Munca la calculator şi hernia de disc cervical

  Discurile herniate pot apărea în orice parte a coloanei vertebrale, dar ele apar cel mai frecvent la nivelul coloanei vertebrale și ale coloanei vertebrale inferioare.

 • Reguli noi pentru înscrierea copiilor la grădiniță

  Începând cu anul viitor, părinţii vor fi obligaţi să-şi înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare, arată cel mai nou proiect de lege care modifică Legea Educaţiei, adoptat de Senat, în calitate de cameră decizională.

 • Boala ochilor înlăcrimați - Cauze și tratament

  Ochii înlăcrimați (sau, în termeni medicali, epifora) apar atunci când sunt produse lacrimi în exces. Acestea, în loc să se scurgă prin canalul naso-lacrimal, ajung pe față. Lăcrimare excesivă este definită ca preaplinul de lacrimi de la unul sau ambii ochi.

 • Semne care ar putea prevesti un atac de cord

  Problemele cardiace nu vin cu semne clare de avertizare. Unele simptome ale inimii nu au loc nici măcar în piept și nu este întotdeauna ușor să îți dai seama exact ce se întâmplă cu tine. Este important să se cunoască simptomele unui atac de cord pentru a știi cum să acționezi.

 • Principalele cauze ale infertilităţii la bărbaţi

  Infertilitatea afectează aproximativ 1 din fiecare 6 cupluri. Un diagnostic de infertilitate este dat unui cuplu care se află în imposibilitatea de a concepe pe parcursul unui an de zile.