-

Sfintele Paști, biruința Vieții asupra morții

Drumul spre sărbătoarea Sfintelor Paști și a Învierii Domnului, sărbătoare a sărbătorilor, se aseamănă cu un urcuș, marcat, în cele cinci Duminici care preced Învierea Mântuitorului, de post și de rugăciune.

Postul Pastelui

Intrarea in Postul Mare este anuntata in fiecare dintre cele cinci duminici premergatoare.

In prima Duminica, in biserici se citeste pericopa evanghelica despre Zaheu, cel care, din pricina staturii sale, nu reusea sa-L vada pe Hristos in multime, si care, pentru a reusi sa-L vada, s-a urcat intr-un copac.

Astfel, dorinta de a-L vedea, l-a facut pe Zaheu sa se autodepaseasca, Mantuitorul raspunzand dorintei sale mergand in casa lui.

Pilda: in fata lui Dumnezeu, toti suntem "scunzi" - neinsemnati, pacatosi, insa dorinta de a fi aproape de Hristos Il poate face pe Acesta sa intre in "camara sufletului" fiecaruia dintre noi.

Citeste continuarea pe daciccool.ro

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite

 • Anasonul: Arome colorate

  Binecunoscutul anason, una dintre cele mai vechi plante aromatice cunoscute de om, face parte din familia Apiaceae, fiind inrudit cu morcovul, si creste in zona Marii Mediterane, mai ales in Turcia, Spania si Siria.

 • Delicii de vară: Portocalul: bogăție și noroc

  Portocala este unul dintre cele mai cautate fructe din lume, in multe tari fiind pe primul loc in preferintele oamenilor.

 • Ghimbirul, ingredientul delicios și sănătos

  Sa vorbim despre una dintre cele mai cunoscute radacini ale unei plante, ghimbirul! Explicatia e simpla: are atat de multe intrebuintari culinare si medicinale incat oamenii au cautat-o mereu, pretuind-i tot mai mult calitatile de exceptie.

 • Sfinții Apostoli Petru și Pavel

  În Biserica Ortodoxă, Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți în aceeași zi, deoarece amândoi s-au săvârșit la data de 29 iunie, la Roma, fiind uciși din ordinul împăratului Nero.

 • Sărbătoarea Sânzienelor

  În tradiția populară, ziua de 24 iunie, care în calendarul ortodox marchează Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, este cunoscută sub numele de Sânziene sau Drăgaica.