-

Cuantum alocație copii 2019. Când intră în vigoare mărirea alocațiilor

Alocație copii 2019. Copiii și tinerii din România cu vârsta de până la 18 ani și, în anumite cazuri, chiar și mai mari au dreptul de a primi lunar o sumă de bani din partea statului.

Valoarea alocației a fost modificată în 2019, în urma unui amendament la legea bugetului de stat pe 2019.

Astfel, alocatiile vor creste de la 84 de lei lunar la 150 de lei lunar pentru copiii cu varsta peste 2 ani si pana in 18 ani.

De asemenea, copiii sub 2 ani vor beneficia de o alocatie de 300 de lei, in loc de 200.

Majorarea va intra în vigoare de la 1 aprilie 2019. Sumele necesare vor fi incluse în bugetul Ministerului Muncii.

„De luni (1 aprilie – n.r.) intră (în vigoare – n. r.) alocatiile majorate pentru copii, dar se primesc in mai. Noile valori vor fi de de 150 lei, respectiv 300 de lei. Drepturile aferente lunii aprilie se platesc din mai”, a spus ministrul Muncii, citat de Digi24.ro.

Alocatie copii 2019 – Beneficiari

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocatia de stat pentru copii este o forma de ocrotire acordata de catre stat, fara discriminare, tuturor copiilor din Romania.

De aceasta alocatie beneficiaza toti copiii cu varsta de pana la 18 ani, dar si tinerii majori, cu conditia ca acestia sa frecventeze cursurile invatamantului liceal sau profesional.

In cazul tinerilor care repeta un an scolar, nu se mai acorda alocatia de stat, cu exceptia situatiei in care acestia sunt nevoiti sa repete anul scolar din motive medicale.

Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini, precum si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti/rezidente in Romania, in conditiile legii, daca locuiesc impreuna cu parintii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite