-

Beneficiile cepei verzi pentru organism

Ceapa verde este una dintre cele mai bune plante de primăvară pentru organism. O poţi consuma fără limite: să o adaugi generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe, pentru că îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă.

Iată ce beneficii are pentru sănătate.

Cei care suferă de diabet pot să îşi controleze glicemia cu ajutorul acestei legume. Luaţi bulbul şi frunzele de la kilogram de ceapă verde şi băgaţi-le la mixer timp de un minut, după care adăugaţi 1,5 litri de apă plată.

Amestecul se mai mixează încă un minut, apoi se pune la păstrat într-un recipient de sticlă închis ermetic şi se ţine în frigider.

Cura durează zece zile, apoi se face o pauză de 20 de zile, iar tratamentul se poate întinde pe o perioadă nelimitată. Doza zilnică recomandată este de o jumătate de pahar, de trei ori pe zi, înaintea meselor.

Aceeaşi ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite

  • Periuță, pastă și… morcov crud

    Pentru sănătatea danturii sunt necesare igiena corectă şi vizita la 6 luni la stomatolog pentru control, îndepărtarea tartrului şi masajul gingiilor.

  • Aerul poluat crește riscul de anxietate în rândul copiilor

    Aerul poluat poate altera modul în care se dezvoltă creierul copiilor și îi poate face mult mai predispuși la anxietate, potrivit unui nou studio, notează Daily Mail.

  • Cursuri gratuite de formare profesională

    Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza cursuri gratuite, în luna iunie 2019, pentru 2.714 persoane. La nivel național vor fi derulate 159 de programe de formare profesională.

  • Începe Rabla pentru electrocasnice și TV

    Cea de-a doua ediție a Programului Rabla pentru electrocasnice va demara din 24 mai și va fi extins și la achiziția de televizoare și mașini de spălat vase. Bugetul pentru acest an este de 40 milioane de lei, dublu față de 2018.

  • Roșiile românești, sigure pentru consum

    Prin intermediul Autorității Naționale Fitosanitare, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) efectuează în această perioadă controale în piețe și la locul de producție (sere și solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roșii de la producătorii înscriși în programul guvernamental de sprijin pentru tomate pentru a determina calitatea acestora.