-

Halucinaţiile arată nereguli în psihic şi se impune control

Halucinațiile pot fi înspăimântătoare, dar de obicei există o cauză identificabilă. De exemplu, ele pot apărea ca urmare a consumului abuziv de alcool, droguri, o boală psihică, cum ar fi schizofrenia sau demența.

De asemenea, halucinațiile pot apărea datorită unor afecțiuni, cum ar fi boala Alzheimer sau boala Parkinson, pierderea vederii cauzată de o afecțiune cum ar fi degenerarea maculară - aceasta este cunoscută sub numele de sindromul Charles Bonnet.

Halucinațiile auditive sunt de obicei mai frecvente în boala psihiatrică și în halucinațiile vizuale la tulburările de vârstă înaintată.

Persoanele care au halucinații nu suferă neapărat de o boală psihică.

Este destul de frecvent ca oamenii să experimenteze episoade trecătoare de halucinație și mulți oameni se recuperează complet. Persoanele care au experiențe tulburătoare în curs de desfășurare, ar trebui să solicite sfaturi profesionale.

Pentru multe persoane vocile sau viziunile produse de halucinații pot fi tulburatoare și îngrijorătoare.

In acest caz, cel mai bine este să căutați ajutor de la medicul specialist, deoarece vă va ajuta să aflați ce cauzează problema. (PM)

Deseori, organismul e amabil cu noi şi ne trimite semnale, tocmai pentru a ne invita să deschidem uşa cabinetului medical.

Dar, păgubos, se întâmplă să luăm în glumă înţepăturile unor dureri, inflamaţiile, febra, oboseala, vedeniile şi să nu pornim spre medic.

De altfel, specialiştii susţin că e chiar util să te alarmezi de o sângerare, de o stare febrilă prelungită pentru că sperietura urgentează prezentarea la spital. Implicit, se câştigă un tempo în lupta cu boala, se face ceva mai devreme, căci timpul pierdut până la consultarea medicului e decisiv.

Prezentarea la psihiatru se petrece mai greu, cei cu necazuri la psihic nu se consideră atinşi de o boală psihică şi se încăpăţânează să primească terapia psihiatrului.

Unii oameni au halucinaţii, cel mai adesea halucinaţii vizuale sau auditive. Aceştia văd pasămite mulţi păianjeni, care năvălesc peste ei, se îngrozesc şi o iau la fugă, când în realitate antipaticele insecte nu există. E o percepţie falsă a realităţii, obiectul viziunii nu se află în jur, este o halucinaţie vizuală.

La ei se întâmplă o defectuoasă legătură între lobul frontal al creierului şi cortexul senzorial. Se întâmplă o stricare a biochimiei creierului. Alţii aud voci, care îi îndeamnă spre anumite acţiuni aiuritoare, de fapt nimeni nu le şopteşte ceva, este vorba de o halucinaţie auditivă.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite

 • Remedii naturale pe care le poți găsi în propria curte

  Puterea medicamentelor pe bază de plante nu poate fi trecută cu vederea, acestea chiar au vindecat boli considerate mortale. Uneori, o plantă oferă o alternativă mai sigură pentru probleme de sănătate minore.

 • Cum ne afectează emoțional și fizic surplusul de grăsime?

  Funcțile omului sunt cuprinse din trăsură, cai, vizitiu și stăpân. Doar stăpânul din om poate face ca omul să slăbească sau să elimine grăsimea, afirmă psihologul Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții.

 • Beneficiile cepei verzi pentru organism

  Ceapa verde este una dintre cele mai bune plante de primăvară pentru organism. O poţi consuma fără limite: să o adaugi generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe, pentru că îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă.

 • Ce faci când te simți indecis și agitat?

  Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, totul este în schimbare, iar de cele mai multe ori ne confruntăm cu situaţii noi care ne scot din zona de confort. Impactul se vede imediat în gânduri şi în tot corpul.

 • Beneficiile incredibile ale sunătoarei

  Denumită şi „Iarba Sfântului Ioan”, sunătoarea este recomandată de secole pentru menţinea sănătăţii. Medicii din antichitate au apreciat efectele terapeutice ale acestei plante-minune pentru sistemul digestiv, urinar.