-

Ghimbirul, ingredientul delicios și sănătos

Sa vorbim despre una dintre cele mai cunoscute radacini ale unei plante, ghimbirul! Explicatia e simpla: are atat de multe intrebuintari culinare si medicinale incat oamenii au cautat-o mereu, pretuind-i tot mai mult calitatile de exceptie.

Astazi, ghimbirul este unul dintre cele mai populare ingrediente culinare de pe glob.

In Europa, il cunoastem mai ales sub forma de pudra, caci asa il gasim de obicei in magazine, insa asiaticii il prefera proaspat.

Dar si noi putem cultiva usor ghimbirul acasa, pentru a-l avea la indemana atunci cand ne trebuie!

De mii de ani, ghimbirul nu inceteaza sa uimeasca prin beneficiile pe care le aduce.

Originar din sud-estul Asiei, adica din Asia tropicala, inrudit din punct de vedere botanic cu cardamomum si cu turmericul, el a fost utilizat ca remediu natural intr-o serie de afectiuni si simptome. Vechii chinezi si vechii indieni sunt primii care i-au testat si apreciat calitatile, iar noi am aflat de el mult mai tarziu.

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Citeste mai departe AICI

Foto: pixabay.com

Articole înrudite