-

Pâinea cea de toate zilele: Care pâine e mai bună și de ce

Nutriționiștii recomandă utilizarea cerealelor integrale, a făinii integrale și consumarea pâinii din făină integrală. Dar oare făina albă nu e tot din grâu?

Sau cu ce se deosebește orezul alb de cel brun? Nu e tot orez? Care este diferența dintre ele și de ce unele sunt mai bune decât altele?

Aflati mai jos raspunsul la aceste intrebari.

Elemente nutritive

Adevarul este ca faina alba este tot faina obtinuta din grau, iar orezul alb este obtinut din orezul brun. Diferenta majora este ca le lipsesc multe elemente nutritive, spre deosebire de “rudele” lor integrale.

Cu cat alimentele sunt mai procesate, cu atat se pierd nutrienti importanti.

De exemplu, la faina integrala, este utilizat bobul de grau pur, asa cum este el recoltat. La faina alba, bobul de grau este “curatat” de straturile exterioare, straturi bogate in vitamine, minerale si fibre.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite