-

Retenția de apă: Cum să elimini balonarea și excesul de apă din corp

Balonarea poate provoca adesea durere, disconfort și senzație de "plin".

Este cel mai adesea cauzată de dietă și de anumite alimente sau ingrediente cu care aveți intoleranță. Condiția apare ca urmare a excesului de gaze și/sau de perturbări ale mișcării mușchilor sistemului digestiv.

Acest lucru poate determina creșterea presiunii și disconfortului și uneori poate face ca stomacul să pară mai mare sau mai umflat.

Efectul implică cantități excesive de substanțe solide, lichide sau gaze în sistemul digestiv.

Cu toate acestea, la unii oameni, balonarea se datorează în principal sensibilității crescute. Se simte doar ca și cum ar exista o presiune crescută în abdomen, chiar dacă nu există.

Balonarea abdominală apare atunci când tractul gastrointestinal este umplut cu aer sau gaz.

Majoritatea oamenilor descriu balonarea ca senzație de plin.

În unele cazuri, balonarea abdominală și durerea apar din cauza unei probleme grave.

Căutați ajutor medical dacă aveți dureri abdominale și balonare care apar brusc sau împreună cu vărsături, sânge în vărsături, sânge în scaun, pierderea conștiinței, diaree. (PM)

Termenul medical folosit pentru retentia de apa (retinerea apei in organism) este edem.

Aceasta conditie apare atunci cand are loc retinerea patologica de lichid in tesuturile organismului, in special in tesutul conjunctiv. In mod normal, lichidul din tesuturi este drenat de sistemul limfatic care actioneaza ca un filtru (preia si inlatura toxinele, reziduurile si deseurile celulare, apa, grasimile, bacteriile, etc.) si apoi limfa este deversata in fluxul sangvin.

Daca te trezesti cu mainile umflate, te strang pantaloni care iti venau pana de curand, e foarte posibil sa nu fie vorba de grasime, ci de balonare si / sau un surplus de apa acumulat in tesuturile tale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite