-

Reteta zilei

Și dintre bucatele astea răzășăști, unora li s-a dus vestea în veac.... Cum e, bunăoară, rața umplută cu sarmale. Dar nici cu pieptul de rață de-i gătit moldovenește nu te faci de rușine, mai ales gătit ca-n vremea Ancuței sadoveniene.

Sărbătoarea Sfântului Gheorghe marchează trecerea către vară, căci în tradiția populară el este “stăpânul verii”. Numai în această zi oamenii plantau în fața casei un copăcel. Dacă se prindea, era semn bun de la Sf. Gheorghe.

Se-ncheie și cea de-a doua decadă din aprilie și-mi amintii dis-de-dimineață că n-am prea vorbit despre băietanul ăsta al anului, de-i mai zice și Prier. Ori... ”Traistă-n Băț”. Personaj pe care n-ar fi rău să-l hrănim cu o salată bună, de aprilie.

Pagina 1 din 117