-

Apneea în somn şi sforăitul ar putea fi cauzate de grăsimile de pe limbă

Cercetătorii din SUA au descoperit că reducerea grăsimilor de pe limbă ar putea fi cheia pentru vindecarea sforăitului.

Pacienţii supraponderali sunt mai predispuşi la apnee în somn, asociată cu sforăit zgomotos.

Într-un studiu realizat pe 67 de oameni trataţi pentru apnee în somn, care au pierdut în greutate, concluziile au arătat că a existat şi o reducere a grăsimii de pe limbă, care a avut ca rezultat îmbunătăţirea somnului.

Cu cât mai puţină grăsime pe limbă, cu atât mai puţin probabil este ca aceasta să blocheze căile respiratorii în timpul somnului, susţin cercetătorii. Apneea în somn poate afecta calitatea vieţii oamenilor, prin epuizare şi stres în timpul zilei.

Cercetătorii îşi propun acum să vadă care dintre dietele sărace în grăsimi ar putea viza exact grăsimea de pe limbă.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite

 • APIA dă startul depunerilor cererilor unice de plată în Campania 2020

  Campania de depunere a cererilor unice pe suprafaţă pentru 2020 de către fermieri intră în grila de start.

 • Peste 300 de cultivatori de cartof au participat la Conferinţa Naţională a Cartofului

  Cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Cartofului organizată la Poiana Braşov de către Centrul pentru Management Agricol, Federaţia Naţională Cartoful (FNCR) şi Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof din Braşov (INCDCSZ), a reunit peste 300 dintre cei mai performaţi cultivatori de cartof din România, alături de reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, experţi şi specialişti din domeniul culturilor de cartof, pentru o analiză obiectivă a celor mai noi tendinţele din piaţa cartofului la nivel naţional şi european, a tehnologiilor inovatoare, cât şi a celor mai recente cercetări ştiinţifice.

 • Începe colectarea medicamentelor expirate

  Începând cu 1 martie, sătmărenii vor putea preda medicamentele expirate la şase farmacii din municipiu, în cadrul campaniei de colectare iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică, Colegiul Farmaciştilor şi un agent economic din Satu Mare.

 • Beneficiile măslinelor pentru sănătate

  Măslinii sunt unii dintre cei mai importanţi pomi fructiferi din lume. Cercetători din Pakistan au furnizat dovezi ştiinţifice cu privire la proprietăţile benefice ale măslinilor.

 • Menta creează iluzia termică de răcoare

  O frunză de mentă mestecată şi un pahar cu apă rece ne creează imediat o senzaţie de răcoare. Aceasta este o iluzie termică prin care receptorii senzoriali sunt induşi în eroare de diferiţi stimuli.