-

Zmeura, unul dintre aliații sănătății! Principalele beneficii ale consumului de zmeură

Zmeura este unul dintre cele mai populare fructe din lume, cu un gust deosebit şi o textură catifelată, fiind cultivată în multe regiuni ale lumii.

Acest fruct se recoltează numai vara şi toamna şi poate fi întâlnit în mai multe culori diferite, cum ar fi roşu, negru, violet.

Cel mai comun tip de zmeură este zmeura roşie, originară din Europa şi Asia de Nord. Zmeura este o sursă excelentă de fibre.

O cană cu fructe de zmeură conţine 8 grame de fibre, ceea ce înseamnă aproape jumătate din cantitatea necesară de vitamina C şi cantităţi mici de vitamina A, tiamină, riboflavină, vitamina B6, calciu şi zinc.

Zmeura este bogată în antociani, reducând inflamaţiile, care pot provoca boli cardiovasculare. De asemenea, acest fruct contribuie la obţinerea unui nivel normal de colesterol.

Deoarece zmeura are în mod natural un conţinut ridicat de fibre, dar puţine calorii, este utilă pentru menţinerea unei greutăţi sănătoase şi reducerea semnelor îmbătrânirii, luptând împotriva radicalilor liberi.

Sursa: rador

Foto: pixabay

Articole înrudite