-

5 trucuri de succes în îndepărtarea furnicilor

Harnice şi firave din fire, furnicile nu pot intra în categoria dăunătorilor. Dimpotrivă, de cele mai multe ori simţim nevoia să le ocrotim.

Cu toate acestea, atunci când micile insecte ne invadează spaţiul, ajungând din gospodarie în casă, prezenţa lor devine o problemă ce impune o rezolvare.

În situaţia în care furnicile încep să "ocupe” din spaţiul în care trăim, mişunând în şir indian printre obiectele din casă, puteţi apela la aceste soluții 100% naturale, care şi-au demonstrat succesul încă de pe vremea bunicilor noștri în ”stârpirea” sau îndepărtarea lor.

1. Oțetul de mere

Proprietăţile antifungice şi antiinsecticide ale oţetului ajută la eliminarea furnicilor şi a muşuroaielor acestora. Pune-l într-o stică cu pulverizator şi aplică-l cu încredere.

2. Menta

Menta distruge capacitatea de miros a furnicilor. Astfel, este indicată plantarea ”strategică” a mentei în zonele în care doriți să scăpăați de furnici. Pentru interior se recomandă plantele în ghiveci puse sau frunze puse la intrările în casă şi în colţurile geamurilor.

3. Borax (borat de sodiu)

Cel mai folosit ingredient în lupta cu furnicile pare să fie boratul de sodiu (Borax). Soluţia optimă prezentată este un amestec de 50% borat de sodiu şi 50 % zahăr plasate într-un căpăcel, din care furnicile vor veni negreşit să guste, atrase fiind de gustul dulce al zahărului.

4. Piperul negru

Piperul negru trebui pus pe traseul furnicilor sau în locurile pe unde ele pătrund sau ies din mușuroi.

5. Scorțișoară

Scorţişoara nu este pe placul furnicilor. Poţi pune pe podea beţişoare de scorţişoară sau poţi aplica ulei de scorţişoară în locurile afectate.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.  

Foto: Pixabay

Articole înrudite

 • Cum putem creşte imunitatea celor mici? 8 soluţii naturale care îi ţin departe de răceală şi gripă

  Este sezonul în care vremea rece şi schimbătoare aduce cu sine tot felul de viruşi care ne “pricopsesc” cu răceli sau gripe nedorite.

 • Soluţii naturale utile în caz de psoriazis

  Când pielea produce mai multe celule decât este necesar, acestea se aglomerează în plăci tegumentare, care au aspect de solzi. Avem de-a face cu psoriazisul – o boală imunologică ce afectează preponderent adulții.

 • Soluții naturale pentru unghii fragile

  Unghiile se rup și devin fragile, principalele cauze fiind supraexpunerea la apă, folosirea acetonei pentru îndepărtarea lacului, hiper- sau hipotiroidismul, anemia, infecțiile fungice. Însă, oricare ar fi cauza, există și soluții.

 • 4 trucuri isteţe cu miere pentru pielea uscată

  Cu siguranţă cunoaşteţi beneficiile uimitoare ale mierii, atât pentru organism, cât şi pentru frumuseţe. Ei bine, noi vă prezentăm câteva trucuri în plus, pe care să le încerci în mod special dacă ai pielea uscată.

 • Soluții naturale împotriva insomniei

  Insomnia este o tulburare de somn comună, care este caracterizată prin incapacitatea de a adormi. Rezultatele unor nopți nedormite sunt: senzație permanentă de oboseală, dureri de cap, iritabilitate, depresie și alte probleme de sănătate.

  Se pare că există două tipuri de insomnii comune: acută și cronică. Insomnia acută este scurtă și este combătută fără tratament. În schimb, insomnia cronică persistă o perioadă mai lungă, și este cauzată de adormitul la ore târzii din noapte sau de diverse afecțiuni.