-

Drone, elefanţi şi 100 de pădurari, mobilizaţi pentru găsirea unui leopard

Drone, elefanţi şi aproximativ 100 de pădurari au fost mobilizaţi în estul Indiei pentru găsirea unui leopard care a evadat dintr-o rezervaţie pentru animale sălbatice.

Felina în vârstă de patru ani, botezată Sachin, a evadat de Anul Nou din ţarcul său din Bengal Safari Park, situat în apropiere de Siliguri, un oraş care este considerat poarta de intrare a sitului turistic Darjeeling din statul indian Bengalul de Vest.

Pădurarii au instalat şi 10 capcane cu momeală vie, însă leopardul nu a căzut în cursă.

Felina a fost văzută pentru scurt timp marţi seară într-un copac în apropiere de ţarcul rinocerilor din interiorul aceleiaşi rezervaţii, care se întinde pe o suprafaţă de 120 de hectare la marginile munţilor Himalaya şi care a fost deschisă pentru publicul larg abia anul trecut.

Apoi, urme de leopard au fost descoperite în trei locuri diferite în proximitatea unei păduri, provocând panică în rândul locuitorilor din satele învecinate.

"A trăit întotdeauna în captivitate şi nu a vânat niciodată vreun animal (...) A fost mereu hrănit de către pădurari", a subliniat Vinod Kumar Yadav. "Sperăm că va veni în apropiere de ţarcul lui pentru o masă atunci când i se va face foame".

Numărul leoparzilor din India a fost estimat la o cifră cuprinsă între 12.000 şi 14.000 de exemplare.

În schimb, nu există statistici oficiale cu privire la numărul persoanelor ucise în fiecare an de aceste feline. Totuşi, potrivit experţilor, numărul victimelor umane ar fi de ordinul câtorva sute.

Sursa: AGERPRES