-

Ați auzit de MAREEA TERESTRĂ? Aceasta face ca pământulul să se ridice cu 45 de cm în zona Bucureștiului

Termenul de maree ne este familiar, iar când ne gândim la acest fenomen îl asociem cu apele mărilor. De "mareea terestră" însă puțini au auzit.

Deși pare fantezist, geologii susțin că mareea terestră este un fenomen real, pe care pământul îl produce. Știinta explică existenta acestui fenomen plecând de la legătura strânsă dintre soare, lună și pământ, care determină niște ritmuri în spațiul nostru de existență.

Mai mult decât atât, mareea terestră este prezentă în centrul Bucureștiului, fiind "responsabilă" de ridicarea pământului cu 45 de cm. Fenomenul se întamplă de două ori pe zi, în zona kilometrului zero al capitalei.

"Chiar aici, la kilometrul zero al Bucureștiului, în spatele Teatrului Național, avem un laborator. Aici am văzut pentru prima dată ce înseamnă să măsori fluctuația mareei terestre. Mareea terestră în dreptul Bucureștiului ajunge cam la 45 de cm. Deci noi ne ridicăm și coborâm de 2 ori pe zi cu tot pământul pentru că e o undă care ne mișcă." a declarat prof. dr. Florin Munteanu, șeful catedrei Unesco de geofizică, de pe lângă Academia Română.