-

Sarmizegetusa Regia, redeschisă turiștilor

Din 4 august, situl Sarmizegetusa Regia își reia programul de vizitare, dar drumul Județean 705A, care face legătura între Orăștie, Costești și Sarmizegetusa Regia, rămâne în continuare închis traficului auto.

Nu este permis accesul auto pe sectorul cuprins între Remiza Valea Alba și parcarea de la intrarea pe aleea pietonală. Vizitatorii pot lasa autoturismele sau autocarele la intersectia de unde se intra în zona numită ”Valea Alba” si de aici își pot continua drumul pe jos (circa 5,5 kilometri) pâna la Sarmizegetusa Regia, se arata într-un comunicat al Consiliului Judetean Hunedoara.

Șoferilor li se recomanda atenție sporita în zonele semnalizate de pe drum, în care exista surpari de maluri. La circa un kilometru în amonte de Costești, pe o porțiune de drum de circa 30 de metri se circula doar pe o singura banda.

În urma fenomentelor meteo extreme produse în zona Munților Șureanu, au avut loc alunecari de teren pe versantul Fețele Albe care au blocat complet accesul auto și pietonal pe DJ 705A, iar cu doua zile în urma s-au semnalat alte doua alunecari de teren care au îngreunat accesul.

Vezi și Comandament pentru controlul unităților turistice din Delta Dunării

În zona se lucreaza în continuare la înlaturarea pamântului, bolovanilor și a resturilor vegetale desprinse de pe versanți. Totodata se lucreaza și la refacerea corpului de drum distrus de apele învolburate.

ILIE PINTEA

foto