-

Uimitor! Ce spune turistul care a vizitat toate ţările lumii despre România

Să cutreieri lumea în lung şi-n lat pentru a descoperi frumuseţile naturii, oamenii, cultura şi modul lor de viaţa este o dorinţă greu de îndeplinit pentru mulţi dintre noi.

Deşi experimentăm turismul din ce în ce mai des, puţini sunt aceia care se pot lăuda cu faptul că au călătorit pe întreg mapamondul.

Unul dintre cei norocoşi este un norvegian, pe numele său, Gunnar Garfors. Acesta a reușit să parcurgă întreaga lume până ce a împlinit 40 de ani, vizitând toate cele 198 de țări ale lumii.

Uimitor nu este faptul că această experienţă l-a "îmbogăţit" spiritual pe norvegianul călător pentru încă doua vieţi, ci faptul că... dintre toate locurile vizitate de el, România se află în fruntea preferințelor.

Deşi admite ca îi este greu să aleagă o singură țară ca favorită, Gunnar Garfors a realizat un top, în care a inclus douăsprezece țări, pe care acesta consideră că oricine ar trebui să le viziteze într-un moment al vieții, iar România se află printre cele nominalizate.

În periplul său prin România, norvegianul a spus că a rămas profund impresionat de Transilvania, cunoscută pentru castele, munți și, bineînțeles, Dracula. De asemenea, acesta a fost încântat de petrecerile care au loc în capitală, cât și de berea produsă la noi în țară.

În topul țărilor preferate de norvegianul călător se regăsește și Vietnamul, unde acesta consideră că a găsit definiția ospitalițății, și ne recomandă să nu ne lăsăm stresați de aglomerația urbană și să ne bucurăm de relaxare. Kârgâzstanul i-a lăsat, de asemenea, o impresie plăcută și susține că natura îți taie respirația. În Noua Zeelandă acesta a fost încântat de plajele de diferite culori, în timp ce în Nicaragua s-a bucurat de apele ce scaldă țărmul. Norvegianul ne recomandă să-i vizităm și țara natală, în special coasta de vest. Acolo vom întâlni munți sălbatici, cascade de neimaginat, sate mici și pitorești, iar soarele de la miezul nopții ne va lăsa fără cuvinte.

Încercarea de a atrage turişti străini în ţara noastră a atins apogeul în anul 2014, când România s-a situat pe locul 33 în topul celor mai vizitate țări din lume.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.  

Foto: Pixabay