-

Turist în România: Valea Vaserului, la mare căutare

În Maramureş există o zonă care are un succes aparte la turişti. Se numeşte Valea Vaserului şi foarte mulţi dintre cei care ajung în nordul ţării, solicită să vadă acel loc.

Unii spun că este cea mai frumoasă vale din Carpaţi. Pe lângă natura sălbatică, pitorescul zonei este alimentat de celebra Mocăniţă, trenul care străbate zilnic strâmtorile din Munţii Maramureşului.

Reporter Adrian Marchiş - Mare agitaţie la orele dimineţii, aici în gara Căilor Ferate Forestiere. Sunt peste 1200 de turişti care se vor afla astăzi pe Valea Vaserului.

Dumneavoastră, aici, în faţa ghişeului de bilete, în aşteptare?

-: Am venit de două zile şi abia pentru astăzi, la trenul de 11. Din păcate, nu este cu locomotivă din asta cu aburi, o să fie locomotivă Diesel. Vagoanele sunt la fel. Tot la fel de pitorească o să fie călătoria. Suntem din Dâmboviţa.

Reporter: Dumneavoastră, în căutarea unor locuri pentru a urca pe Vaser?

-: Avem biletele rezervate, ora de plecare la 11. Până la ora 11 stăm şi aşteptăm.

-: Şi, oricum, rezervarea a fost făcută cu câteva zile înainte, dar bănuiesc că trebuia mai bine de o săptămână să prindem la primele.

Reporter: Şi de unde aţi venit?

-: Constanţa.

De la Biroul de turism Mocăniţa, Tiberiu Andruşca: Astăzi vom avea patru trenuri cu abur şi încă două suplimentare cu locomotive Diesel. Este, practic, tot ceea ce avem noi la dispoziţie momentan, încercăm să mulţumim cât mai multă lume.

Reporter: O recomandare pentru turiştii care vor să ajungă pe Valea Vaserului, în următoarea perioadă?

Tiberiu Andruşca: Trebuie să-şi facă cât mai repede rezervare, pentru trenurile cu abur chiar cu 10 - 15 zile înainte şi lucrurile decurg mult mai uşor aici, la casa de bilete.

Sursa: Radio Romania Actualitati

Foto: wikipedia.org

Articole înrudite