-

Centrul istoric al Hunedoarei, din apropierea Castelului Corvinilor, reabilitat prin fonduri europene

Un Muzeu al Fierului, un pod pietonal peste râul Cerna şi reamenajarea Parcului Libertăţii reprezintă principalele elemente din proiectul de reabilitare a Centrului istoric al municipiului Hunedoara, finanţarea investiţiei, în valoare de 9,37 de milioane de lei, echivalentul a 2,01 milioane de euro, fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Contractul de finanţare a fost semnat marţi de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, contribuţia bugetului local la susţinerea investiţiei ridicându-se la 187.582 de lei, adică 2% din totalul costurilor.

"ADR Vest ne-a trimis marţi documentele, am semnat contractul şi de astăzi începem procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Am mai spus-o, trăim vremuri grele, dar asta nu înseamnă că ne oprim. Nu stăm pe loc, acolo unde se poate lucra, lucrăm! Din fericire, proiectul de revitalizare a centrului istoric al municipiului Hunedoara merge înainte! Sunt optimist şi vreau să cred că va exista viaţă şi după această criză de neimaginat în urmă cu câteva luni", a declarat primarul.

Centrul istoric al municipiului Hunedoara este situat în vecinătatea Castelului Corvinilor, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţ.

Potrivit autorităţilor, Parcul Libertăţii va fi reabilitat şi modernizat, urmând să fie transformat într-un pol generator de evenimente cu important rol social şi turistic. Vor fi modificate aleile, iar parcul va fi transformat parţial într-un spaţiu destinat manifestărilor culturale şi pentru târguri cu specific local.

Sursa: AGERPRES

Muzeul Fierului va fi realizat într-o clădire care urmează să fie reabilitată şi modernizată, în contextul în care municipiul Hunedoara şi zonele învecinate sunt cunoscute ca locuri cu importanţă în istoria prelucrării minereului de fier, fontei şi oţelului.

Cele două obiective, parcul şi Muzeul Fierului, vor fi legate printr-un pod pietonal peste râul Cerna.

Proiectul are o durată de implementare de 33 de luni, începând din 1 aprilie 2020 până în 31 decembrie 2022. AGERPRES