-

Cabanele din Bucegi sunt închise

Pe toată durata stării de urgenţă decretată la nivel naţional, Serviciul Public Judeţean Salvamont Prahova, declară închise toate traseele turistice montane de pe teritoriul judeţului Prahova, din munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş.

Această decizie este în primul rând una preventivă şi se încadrează şi în campania Salvamont România de reducere a numărului de accidente montane, evitându-se astfel o presiune suplimentară asupra sistemului medical. Pentru siguranţa voastră şi a celor din jur, temporar, este necesar să renunţaţi la practicarea drumeţiilor, ciclismului, a alpinismului, escaladei, schiului sau a altor sporturi montane. De asemenea, reamintim faptul că pe toată durata Stării de Urgenţă, cabanele turistice montane din judeţul Prahova sunt închise. Fiţi responsabili!
Măsura a fost impusă având în vedere Decretul Preşedintelui României nr. 195 din 16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, Ordonanţa militară Nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19; Hotărârea Nr. 77 din 23.01. 2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane şi organizarea activităţii de salvare în munţi- se precizează într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Serviciului Salvamont Prahova.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 a 2