-

Bucureştenii care pleacă în vacanță în afara țării pot face test COVID-19 gratuit

Proiectul Primăriei Capitalei a fost aprobat ieri (n.r. 15 iulie 2020) de consilierii generali. Cei care se înscriu vor fi contactați și programați la una dintre cele 12 clinici de stat sau private, cu care primăria este în parteneriat.

Astfel, bucureştenii care pleacă în vacanță în afara țării și vor să facă un test COVID-19 gratuit se pot înscrie de astăzi la adresa de email: vacanțAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Tot în București, începand de joi, 16 iulie a.c., se pot face teste, contracost, de data aceasta, și la Institutul „Marius Nasta”.

Programarea pentru testare se face telefonic, testele se fac în fiecare dimineață, de luni până joi, între 7:30-11:00. Persoanele testate vor afla rezultatul în aceeași zi, în jurul orei 18:00, dar după ce este anunțată și Direcția de Sănătate Publică de rezultate.

Prețul unui test pentru noul coronavirus va fi 300 de lei. În sistemul privat, majoritatea clinicilor din București și din țară realizează testări, iar prețul unui test variază între 285 și 390 de lei.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay