Ascultă Radio Antena Satelor Live

Beneficiile consumului de suc de sfeclă roşie

Sucul de sfeclă roşie scade tensiunea arterială și contribuie la prevenirea unor boli, cum ar fi demența, infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral, indică rezultatele unor studii britanice și americane.

03 Noiembrie 2016, 08:40

Cercetătorii de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, au descoperit că o doză zilnică de suc din sfeclă roşie le permite oamenilor să se antreneze cu până la 16% mai mult decât de obicei. Experții au descoperit și care este cea mai adecvată perioadă din timpul zilei pentru consumul sucului de sfeclă.

În acest scop, cercetătorii le-au oferit participanţilor la studiu un număr diferit de doze a câte 70 de mililitri de suc. S-a demonstrat că cel mai puternic efect l-au avut două doze, a câte 70 de mililitri, consumate cu două ore şi jumătate înainte de antrenamente.

Sfecla roşie este bogată în vitamina B, fier, mangan şi potasiu. Sucul de sfeclă scade cantitatea de oxigen necesară pentru a efectua antrenamente de intensitate scăzută.

Acest lucru îi ajută pe oameni să facă lucruri pe care altfel nu ar putea face. Prin efectele sale antiinflamatorii, sucul contribuie la recuperarea musculară mai rapidă”, a explicat Katie Lansley, membru al echipei de cercetare.

Citeste continuarea pe rador.ro

Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde