
Odată cu apariția mobilierului modular și a fotografiilor lucioase de pe internet, casa românească și-a pierdut puțin din suflet. O locuință nu ar trebui să fie doar frumoasă în poze, ci vie în tăcerea ei.

Ne grăbim să trăim, dar uităm să existăm. Generația modernă,...

Legea „Nordis”, adoptată de Camera Deputaților, schimbă raportul de forțe dintre dezvoltatori și cumpărători, limitând sumele care pot fi plătite ca avans la semnarea promisiunilor de vânzare sau de cumpărare a imobilelor și încercând să pună frână...

Un tânăr de 28 de ani a ajuns în arest preventiv după ce ar...
Un caz de cruzime faţă de animale zguduie Constanţa: un...

Un bărbat de 37 de ani din judeţul Galaţi a fost împuşcat de...
România are aproape o treime din teritoriu acoperită de...





Radu Martinescu este un tânăr fermier din județul Vrancea care spune că și-a găsit rostul în viață chiar în mijlocul...

Pomicultura românească își confirmă încă o dată potențialul prin rezultatele Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru...

La nivel european, agricultura se confruntă cu o problemă majoră: îmbătrânirea fermierilor, în special a celor din țările cu...
Seceta prelungită din Arad transformă munca pompierilor...
Virusul pestei porcine africane continuă să provoace pierderi...
România are pământ fertil și oameni harnici, dar un sistem...
Cercetarea agricolă din România trăiește într-un paradox...

Un eveniment de gală are loc duminică, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio din București. Ansamblul Folcloric Țara...

Festivalul Internaţional de Acordeon „AcordeonFest Argeş” vine la Piteşti, la sfârşitul acestei săptămâni, şi aduce pe scena...

Piteștiul se pregătește să vibreze din nou în ritmul muzicii lăutărești vechi, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului...

Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...

Duminică, 9 noiembrie, satul Urluești, aflat pe pitoreasca Vale a râului Topolog, în apropierea municipiului Curtea de Argeș, va găzdui un eveniment de suflet: „Hramul satului la Lăsata Secului”, alături de un îndrăgit concurs de bătut toaca.

Peste 170.000 de pelerini au trecut până acum prin Sfântul...
Într-un dialog deschis la Radio România Actualități,...

Radio România marchează 97 de ani de existență, un aproape...
Catedrala Națională s-a transformat, în ultimele zile,...

Angajatorii au scos la bătaie 32.392 de locuri de muncă în toată țara, potrivit datelor ANOFM, iar oferta variată de posturi...

O grădină nu e doar un spațiu cu flori. E un laborator al răbdării, o formă de terapie care te apropie de ritmul adevărat al...

Odată cu apariția mobilierului modular și a fotografiilor lucioase de pe internet, casa românească și-a pierdut puțin din...
Ne grăbim să trăim, dar uităm să existăm. Generația modernă,...
Deficitul tot mai mare de personal din transporturi face ca...
Cel mai mare angajator din zona oraşului Ineu, o fabrică din...
Ministerul Muncii a pus în dezbatere un proiect de modificare...

O grădină nu e doar un spațiu cu flori. E un laborator al răbdării, o formă de terapie care te apropie de ritmul adevărat al...

În grădină, luna noiembrie înseamnă, în primul rând, încheierea sezonului de vară și de toamnă și începutul unei perioade de...

Pentru grădinarii dedicați, toamna nu semnifică finalul unui ciclu, ci, în mod paradoxal, deschiderea unuia nou, plin de...

Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...

Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.