Vizitaţi România: Atracţii turistice în Covasna
Ne îndreptăm azi către judeţul Covasna. Acesta are un potenţial turistic valoros, datorită peisajului său pitoresc, bogăţiilor de ape minerale, mofetelor, precum şi datorită existenţei unor monumente istorice de artă şi arhitectură.

25 Aprilie 2018, 07:51
Vom vorbi despre turism balnear şi despre relaxare, dar şi despre posibilităţile de a include tratamentul balnear într-o vacanţă activă.
Claudia Bragheşiu este directoare executivă a unui complex hotelier din Covasna: "Staţiunea balneoclimaterică Covasna, denumită şi staţiunea celor 1.000 de izvoare de sănătate sau staţiunea inimii, datorită abundenţei, varietăţii şi potenţialului factorului de cură cardiovasculară, este situată în partea centrală a României.
Astfel, accesul este facil din toate zonele ţării. Datorită condiţiilor geologice specifice, Covasna este bogată în izvoare de apă minerală variate şi emanaţii naturale de dioxid de carbon, denumite mofete. Documente despre importanţa tămăduitoare a apelor Covasnei, stau mărturie din timpul domnitorului Mihai Viteazul (domnitor român: 1593-1600)."
În Covasna există patru trasee montane foarte bine puse la punct. Unul dintre ele este Covasna-Lăcăuţi. Lăcăuţi este o staţie meteorologică pe vârful montan cu acelaşi nume, la 1777 de metri altitudine. Traseul durează circa şapte ore şi e marcat cu punct albastru.
Totuşi, Claudia Bragheşiu: "Turistul beneficiază de un pachet format din cazare, masă şi tratament. Noi avem o ofertă proprie, care se numeşte "O inimă sănătoasă". Este lansată pe piaţă de peste 15 ani, este deja cunoscută şi, fiind o ofertă proprie, încercăm în fiecare an să o promovăm cât mai mult.
Pe lângă serviciile de cazare şi masă, turistul beneficiază de trei proceduri de tratament. Acestea constau într-o baie cu dioxid de carbon, mofetă şi o procedură de electroterapie sau de kinetoterapie. Procedurile sunt incluse în pachetul de bază.
Suplimentar, în funcţie de recomandările medicului, turistul poate beneficia şi de alte proceduri în funcţie de afecţiuni sau de solicitare."