Un copil a fost muşcat de un câine abandonat

Abandonarea câinilor este o problemă gravă și nesustenabilă. Câinii sunt animale de companie care au nevoie de îngrijire și atenție și nu ar trebui să fie lăsați să trăiască abandonați.

Mai mult...

 Cutremur cu magnitudinea 4,9 în judeţul Gorj

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe Richter s-a produs luni, la ora locală 16:02, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Mai mult...

Semnal de alarmă cu privire la creşterea numărului de incendii de vegetaţie uscată

Pompierii harghiteni trag un semnal de alarmă cu privire la creşterea numărului de incendii de vegetaţie uscată şi avertizează că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară.

Mai mult...

Oraşul Târgovişte va beneficia de iluminat public modern. Consumul va fi redus cu 60%

Primăria Târgovişte va moderniza, printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă, iluminatul public de pe 64 de străzi şi 55 de parcări din municipiu, iar consumul anual de energie va fi redus cu 60%, anunţă, luni, primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Mai mult...

Elevii a două şcoli din Giugiu, relocaţi din cauza riscului ridicat la cutremur

Elevii a două şcoli din judeţul Giurgiu, de la Adunaţii Copăceni şi satul Dărăşti - Vlaşca, au fost relocaţi în clădirea altei unităţi de învăţământ după ce în urma expertizării la cutremure a clădirilor de învăţământ a reieşit faptul că prezintă risc ridicat în caz de cutremur.

Mai mult...

Anchetă la o şcoală după ce un învăţător a venit la ore cu un cuţit şi l-a depozitat într-un dulap

Un învăţător de la o şcoală din municipiul Iaşi s-a ales cu dosar penal pentru folosire fără drept de obiecte periculoase, pentru că care a venit la ore cu un cuţit şi l-a depozitat într-un dulap.

Mai mult...

Subprefectul din Timiş cere interzicerea accesului bicicletelor în zonele pietonale după ce un curier a accidentat o fetiţă

Subprefectul judeţului Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a anunţat, vineri, că va cere Parlamentului modificarea legislaţiei care permite accesul cu vehicule în zone pietonale din municipiul Timişoara a curierilor care livrează din poartă în poartă, aceştia urmând să se deplaseze în zonele respective doar ca pietoni.

Mai mult...

Arhiepiscopul de Canterbury, la mormântul Regelui Mihai de la Curtea de Argeș

Arhiepiscopul de Canterbury, dr. Justin Welby, aflat în vizită în România a vizitat, miercuri, 15 martie a.c. orașul regal, Curtea de Argeș.

Mai mult...

13 copii transportaţi la spital după ce s-au intoxicat voluntar cu medicamente homeopate

Şase băieţi şi şapte fete, membri ai aceleiaşi familii din municipiul Roman, au fost transportaţi la spital după ce s-au intoxicat voluntar cu medicamente homeopate, a informat, joi, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ.

Mai mult...

O fată de 13 ani a căzut de la etajul 3 al unui liceu din Cluj

O fată de 13 ani a căzut, joi, de la etajul al treilea al unui liceu din Cluj-Napoca, fiind transportată la spital pentru investigaţii medicale.

Mai mult...

Poliţist prins după ce a luat 10.000 de euro mită pentru eliberarea unui permis de conducere

Un agent de poliţie judiciară în cadrul Secţiei 21 din Capitală, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins în timp ce primea 10.000 euro mită de la o femeie, căreia îi promisese că o va ajuta să obţină fraudulos permisul de conducere.

Mai mult...

Poliţia Locală Timişoara va putea confisca vehiculele care abandonează deşeuri pe domeniul public

Primăria Municipiului Timişoara a semnat, miercuri, un protocol de cooperare cu Poliţia Locală, pentru aplicarea planului de acţiune comună privind calitatea aerului şi gestionarea deşeurilor abandonate în oraş, una din principalele prevederi fiind măsura confiscării vehiculelor folosite pentru abandonul de deşeuri.

Mai mult...

  • Audio
  • Video
Acum la Antena Satelor
VIATA LA TARA
Urmeaza la Antena Satelor
PUTEREA CREDINTEI
Live Antena Satelor

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Viata la tara

TOP ȘTIRE

Martie 20, 2023

Semnal de alarmă cu privire la creşterea numărului de incendii de vegetaţie uscată

in Social
Pompierii harghiteni trag un semnal de alarmă cu privire la creşterea numărului de incendii de vegetaţie uscată şi avertizează că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară.

ULTIMELE ŞTIRI

Barieră plutitoare instalată pentru a opri deşeurile de pe râul Dâmboviţa

O barieră plutitoare este un sistem de protecție folosit pentru a preveni diseminarea deșeurilor în apă sau în alte medii acvatice.

Peste 80% din beneficiarii programului 'Masă caldă' din şcolile din Bistriţa-Năsăud, primesc hrană rece

Programul "Masă caldă în școli" este un program guvernamental care își propune să ofere elevilor din învățământul primar și gimnazial o masă caldă în timpul programului orelor de curs.

Accident pe un şantier din Constanţa: Un muncitor a murit după ce i-a căzut în cap o cărămidă

Un muncitor care lucra la construirea unei clădiri, în zona peninsulară a municipiului Constanţa, a murit, miercuri, după ce, în timp ce se afla la baza imobilului, i-a căzut în cap o cărămidă de la etajul şase.

Vă recomandăm

..
Aproximativ 1.000 de sindicalişti care reprezintă militarii în rezervă, poliţiştii şi angajaţii din penitenciare protestează la Guvern
Ei solicită aplicarea în integralitate a legii salarizării personalului plătit din fonduri publice şi a celei privind pensiile militare.
Problemele energetice şi stimularea competitivităţii, pe agenda reuniunii de două zile a liderilor europeni
România a reuşit să obţină, la acest summit, mai multe fonduri pentru a ajuta agricultorii afectaţi de importurile de cereale ieftine din Ucraina.
Ministrul mediului a semnat contractul pentru înfiinţarea unei păduri de 82 de hectare
Proiectul face parte din Campania Naţională de Împăduriri pe următorii trei ani, finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Estonia expulzează un diplomat rus
Potrivit Ministerului de Externe al Estoniei, diplomatul "a avut un rol direct și activ în subminarea securității și ordinii constituționale a Estoniei, răspândind propagandă rusească care justifică acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina, și a fost angajat în scindarea societății estoniene". 
Cadrele militare disponibilizate şi poliţiştii organizează un miting în Piaţa Victoriei
Printre revendicări se numără aplicarea în integralitate a legii salarizării personalului plătit din fonduri publice şi a celei privind pensiile militare, acordarea şi civililor din sistem a unor sporuri specifice.
Un poliţist de la Secţia 21 din Bucureşti a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă
Potrivit DNA, Victor Popescu, aflat acum în arest preventiv, ar fi pretins 15.000 de euro de la o persoană căreia i-ar fi promis că va interveni pe lângă o serie de funcţionari publici pentru a o ajuta să obţină permisul de conducere.
Modificări la Programul Rabla Clasic: Prime de casare mai mari şi posibilitatea de a preda două maşini
Sunt câteva modificări la programul Rabla Clasic, a declarat Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, la Apel matinal.
Mai multe clădiri din ţară vor fi iluminate în roşu cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei
Cu toate progresele înregistrate în ultimii 20 ani, România se află, în continuare, pe primul şi nedoritul loc în Uniunea Europeană la numărul de cazuri noi şila recidivele TBC.
Au început lucrările de asfaltare la podul peste Dunăre de la Brăila
Estimările arată că abia în luna iunie ar putea fi terminată varianta scurtă, pe tronsonul de la Măcin, din judeţul Tulcea, care ar permite darea în folosinţă a podului.
Buget record pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2023
"Apel matinal" - Invitat: Laurenţiu Neculaescu, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu
Margareta Pâslaru, între #prieteniidelaradio
Astăzi, între #prieteniidelaradio, o așteptăm pe doamna Margareta Pâslaru, legendara cântăreață și actriță, care aniversează 65 de ani de activitate neîntreruptă prin lansarea unui nou album.
Laureat al Premiului Nobel, scriitorul Orhan Pamuk vine la Timişoara la începutul lunii viitoare
Evenimentele al căror invitat este Orhan Pamuk fac parte din programul cultural "La UVT, Cultura este Capitală!", inclus în Programul Cultural "Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii". 
O aeronavă TAROM a aterizat de urgenţă la Istanbul din cauza unei amenințări cu bombă
Verificările făcute de autorităţile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi falsă.
Ministerul Transporturilor a finalizat proiectul Podului peste Prut de la Ungheni
Podul peste Prut, care va fi construit la Ungheni, în judeţul Iaşi, face parte din Proiectul Autostrăzii Unirii, va avea patru benzi, o lungime de 260 de metri şi o durată de realizare de doi ani.
Radio România Muzical inaugurează noua frecvenţă cu un concert extraordinar
Orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” va fi dirijată de Tiberiu Soare, iar solistă va fi pianista Alexandra Dariescu. Evenimentul va începe la ora 19:00 şi va fi transmis, în direct, de Radio România Muzical.
Opt traficanți care furnizau droguri minorilor au fost arestați în orașul Siret, județul Suceava
În urma percheziţiilor, s-au confiscat diferite cantităţi de cannabis, cocaină, amfetamină şi ecstasy. Controale au mai fost în municipiile Suceava şi Gura Humorului, unde au fost confiscate 15 kilograme de cannabis adus din Spania, în valoare de 150.000 de euro.
Atletii ruşi belaruşi rămân excluşi din competiţiile internaţionale
S-a decis totodata reintegrarea Federaţiei ruse de atletism, care a fost suspendată din cauza unui scandal major de dopaj în urmă cu mai bine de 7 ani.
Viața la țară
cache/resized/4b013697f5a0a3761a401b5195f987a8.jpg
Vineri, ora 12:20

Recomandări practice pentru o viață sustenabilă, înainte de marcarea evenimentului mondial Ora Pământului. Aflăm care sunt obiceiurile pe care ni le putem însuși pentru a ne asigura că protejăm planeta.

title="Vineri, ora 12:20" > Viața la țară
radio romania

Joi 16 martie, de la ora 19:00, Corul Academic Radio invită publicul la Sala Radio, la un concert-spectacol extraordinar, conceput în jurul celor mai cunoscute şi populare fragmente de muzică de

Căruța 4x4
cache/resized/43343f9fffba6fb997691be33e63418f.jpg
Luni, ora 11:05

„Căruțașii” se conduc după sloganul „La țară, ca la oraș!” Dar cât de mari sunt problemele satului românesc și cât de adâncă prăpastia dintre rural și urban? Vorbește despre asta cu Florin Zegrea și Doru Pârcălabu.

title="Luni, ora 11:05" > Căruța 4x4
Cu inima deschisă
cache/resized/6aeaf022bcac5482ed86e5c0a00101b7.jpg
Vineri, ora 20:10

Pe unde intră primăvara în sat? De mulți ani încoace am prins doar bucățele de primăvară, uneori nici pe acelea, și atunci când am avut ocazia totul s-a petrecut repede, că nici nu ne-am dat seama când am trecut în vară!

title="Vineri, ora 20:10" > Cu inima deschisă
TEATRU RADIOFONIC
cache/resized/d11626a441716cca2d7d6b5165bb1514.jpg
Duminică, ora 18:05

Cu peste 9 decenii în urmă era transmisă, la Radio România, prima piesă de „teatru la microfon”. Azi, readucem „pe unde” cele mai frumoase piese de teatru radiofonic, din fonoteca de aur.

title="Duminică, ora 18:05" > TEATRU RADIOFONIC
Pasiunea mea agricultura
cache/resized/5b38a7caa79dc893060bd4862680b3c4.jpg
Duminică, ora 09:05

Rețeta succesului este să pui suflet în ceea ce faci – atunci meseria devine brățară de aur. Ștefan Rancu aduce la microfon specialiști și antreprenori din agricultură care excelează în domeniul lor de activitate.

title="Duminică, ora 09:05" > Pasiunea mea agricultura
Fermier in Romania

TOP ȘTIRE

Martie 14, 2023

Mulţi fermieri români riscă să-şi închidă afacerile. Care e motivul?

in Actualitatea agricola
Mulţi fermieri români riscă să-şi închidă afacerile în condiţiile importului de lapte ieftin şi a creşterii preţului la raft de către retaileri.

ULTIMELE ŞTIRI

Zeci de fermieri din Bistriţa-Năsăud s-au ales cu tăieri ale subvenţiilor APIA după ce şi-au incendiat terenurile

Aproximativ 90 de fermieri din judeţul Bistriţa-Năsăud care şi-au curăţat anul trecut terenurile agricole prin incendiere s-au ales cu tăieri ale subvenţiilor încasate prin Agenţia de Plăţi şi…

Mortalitate de 20% peste iarnă în familiile de albine, cauzată de un parazit

Aproape 20% din familiile de albine din judeţul Hunedoara au murit, pe perioada iernii, din cauza infestării cu parazitul Varroa jacobsoni, situaţia fiind prezentă, în special, la apicultorii care nu…

Aproape 50% din suprafaţa agricolă a judeţului Vaslui va fi însămânţată cu porumb şi floarea soarelui

Aproximativ jumătate din suprafaţa agricolă a judeţului Vaslui va fi însămânţată cu porumb şi floarea soarelui, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Agricultură…
Azi vă propun căteva posibilităţi de valorificare superioară a fructelor în produse alimentare sănătoase. Cătina albă oxidează uşor şi astfel îşi schimbă nu numai culoarea ci şi gustul, De aceea, fructele nu trebuie să vină în contact cu metale, se folosesc linguri din lemn şi vase din ceramică. Prelucrate cu atenţie,  produsele se toarnă pe cât posibil în sticle bine închise şi se păstrează la rece şi la întuneric, conţinutul de vitamine rămânând nealterat ...

Vă recomandăm

Sub genericul Green Deal, calea spre o Uniune Europeană neutră din punct de vedere climatic, în această ediție, vorbim despre pescuit. Pescarii din ...
Fermier în România
cache/resized/d487e9c81686c15eb27b0693ca2c67ae.jpg
Vineri, ora 17:05

„Omul harnic sfințește locul”, iar în agricultură vorba asta se potrivește. Ești fermier? La noi afli tot ce vrei să știi, de la tehnici agricole și marketing la accesarea fondurilor europene și agricultură ecologică.

 

title="Vineri, ora 17:05" > Fermier în România
silvicultura

Direcţia Silvică Tulcea a planificat pentru acest an o împădurire pe o suprafaţă de 313 hectare, dintre care 154 de hectare se efectuează pe cale artificială, prin plantare de puieţi de arbori şi

Stiri regionale
RadiRo, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio, a început, duminică seară printr-un concert care a inclus Rapsodia nr. 1 de George Enescu şi un program Ravel-Debussy.
Ediţia aniversară a Târgului Internaţional GAUDEAMUS, eveniment organizat de Radio România, s-a încheiat duminică, 18 noiembrie, marcând festiv cei 25 de ani.
Festivalul SoNoRo, aflat la cea de-a 13-a ediție, revine la Cluj începând de joi, 15 noiembrie, și propune pentru acest an o ediție cu Efecte Secundare!
Ediţia cu numărul 25 a Târgului Internaţional Gaudeamus, eveniment organizat de Radio România, iniţiat în urmă cu un sfert de veac, va avea loc în perioada 14 – 18 noiembrie.
Două producţii ale Teatrului Naţional Radiofonic, ambele în regia Ilincăi Stihi, participă la competiţia internaţională Prix Italia 2018.
Vești și povești
cache/resized/0050bc7a35e0612dea606c5e87fc9557.jpg
Duminică, ora 12:20

Uneori, trenul cu vești bune ajunge prea târziu. La Antena Satelor, el sosește întotdeauna la timp, pentru că noi știm că „vestea bună zidește” și „cuvintele cheamă faptele”. Nu rata emisiunea ta cu povești frumoase!

title="Duminică, ora 12:20" > Vești și povești
De prin lume adunate
cache/resized/62c88b54eda95ed6db553bc4c55a9cd1.jpg
Sâmbătă, ora 09:05

Întâmplări ciudate din lumi răsturnate, toate-n traista emisiunii adunate... La noi afli primul când găina vestește zorile și cocoșul face ouă. Sau când un marțian a ajuns în ograda vecinului... Lume, lume, hai la vești curioase!

title="Sâmbătă, ora 09:05" > De prin lume adunate
Fecior la oaste
cache/resized/2d398ad30bd105089233ea28bad721c3.jpg
Sâmbătă, ora 11:05

De la cântecul de cătănie la amintirile veteranilor de război și până la viața ostașului român din ziua de astăzi, pe toate le afli în cea mai populară emisiune de radio dedicată armatei și oamenilor ei glorioși.

title="Sâmbătă, ora 11:05" > Fecior la oaste
Departe de acasă
cache/resized/9ad2598f3f40cf714ccb65526fe57930.jpg
Duminică, ora 17.00

Emisiune realizată și prezentată de Simona Popescu. O legătură de suflet între cei plecați la muncă în străinătate și cei rămași acasă, o minimă alinare a suferințelor prin care trec milioane de români, oriunde s-ar afla.

title="Duminică, ora 17.00" > Departe de acasă
Anuţa Motofelea, îndrăgita cântăreaţă de muzică populară originară din satul Arşiţa, comuna Măgura Ilvei, face parte din Ansamblul Artistic Profesionist "Dor Românesc", al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, este solist profesionist şi a avut ca şi model de urmat pe neuitata Valeria Peter Predescu. Mare parte din repertoriul Anuţei şi l-a clădit aducând la lumină vechile ...
Ansamblul Folcloric National „Transilvania”, instituție de cultură și artă a județului Maramureș, organizează ediția I a Festivalului Concurs „Taragotul Maramureșean”, un eveniment prin care se dorește promovarea și valorificarea muzicii folclorice intrepretată cu măiestrie la acest instrument. Imboldul de a organiza acest Festival Concurs a fost acela de a aduce un omagiu virtuoșilor ...
Ansamblul artistic "Mureșul" din Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș invită publicul la Sala Ansamblului Artistic Profesionist ,,Mureșul” la un spectacol extraordinar. Un nou album muzical folcloric intitulat ,,Din Ardeal de pe Gurghiu” și volumul al treilea al cărții autobiografice ,,Am plecat copil în lume/ Cântecul mi-a dat un nume” vor fi lansate joi, 16 martie, în cadrul ...
În încercarea de a veni în sprijinul fermierior şi de a menţine agricultura, atât de afectată în această perioadă, pe linia de plutire, Guvernul va introduce o schemă de garantare a creditelor din agricultură. Premierul Ludovic Orban ...
Lada de zestre

TOP ȘTIRE

Martie 21, 2023

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Ouălor Încondeiate, la Moldoviţa

in Traditii, datini, obiceiuri
Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Ouălor Încondeiate de la Moldoviţa se va desfăşura pe 9 aprilie, în sala de sport din comună, a anunţat, luni, Consiliul Judeţean (CJ) Suceava.

ULTIMELE ŞTIRI

Weekend cu ateliere gastronomice și târg de semințe, la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA găzduiește sâmbătă, 25 martie, de Bunavestire, un eveniment special organizat de către grupul Semințe cu suflet la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Evenimente dedicate aniversării Zilei Olteniei

Patrimoniul cultural şi istoria comunităţilor din Oltenia de sub munte vor fi prezentate vineri, la Râmnic, în cadrul unui eveniment dedicat sărbătoririi acestei regiuni ce se întinde pe teritoriul judeţelor…

Un proiect de promovare a obiceiurilor din Bulgaria a câştigat finanţare în Japonia

Proiectul "Să păstrăm şi să transmitem tradiţiile, obiceiurile, muzica şi dansul popular bulgar următoarelor generaţii de bulgari din Japonia" a primit finanţare în cadrul Programului de sprijinire a presei…

Vă recomandăm

Rador
Publicul bucureştean va avea ocazia să asculte cea mai mare orgă din sud-estul Europei (7.600 de tuburi): orga Sălii Radio, construită în Cehia, în 1960.
Noul An debutează la Sala Radio cu un eveniment de gală: concertul inaugural din suita de evenimente speciale pregătite de Orchestrele şi Corurile Radio România pentru a aniversa Anul Internaţional Beethoven, sărbătorit oficial în întreaga lume, la împlinirea a 250 de ani de la naşterea marelui ...
Aţi ascultat vreodată un cor de smartphone-uri? Ce mai compun astăzi compozitorii români şi străini?  Racordarea României la creaţia muzicală contemporană este punctată printr-o tradiţie instaurată de mulţi ani pe scena Sălii Radio.
Radio France şi Radio România au încheiat un acord de colaborare, care se va derula timp de 4 ani. Documentul a fost semnat, la Paris, de preşedinţii celor două posturi de radio. 
Doar o lună ne desparte de debutul singurului festival din lume dedicat orchestrelor radio: ”RadiRo”, un eveniment organizat de Radio România.
Lada de zestre
cache/resized/12e0afcb0f8a3b311b53f3a0c331884f.jpg
Vineri, ora 15:00

Deschidem cufărul cu comori al neamului românesc. Scoatem la iveală tradiții și obiceiuri, cântece și meșteșuguri, rețete și oameni frumoși, care aduc trecutul în prezent și îl pregătesc pentru viitor.

title="Vineri, ora 15:00" > Lada de zestre
marțișor 2023

Vineri, 24 ianuarie, la ora 13:00 va avea loc lansarea catalogului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, „Mărțișorul – simbol al primăverii și al renașterii”. Acesta va fi prezentat de doamna dr. în etnografie Angela Paveliuc-Olariu (incinta

puterea credinței

La 27 februarie 272 d.Hr. s-a născut Sfântul Constantin cel Mare (Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus), împărat roman (306-337). După victoria obţinută prin inspiraţia Divinităţii în bătălia de la Pons Milvius (28 octombrie 312) Constantin a devenit protectorul creştinilor, ducând o

În tradiţia românească, Dragobetele marca începutul primăverii, fiind ţinut înainte de 1 martie, cel mai adesea la 24 februarie. Data de 24 februarie nu era întâmplător aleasă, marcând începutul anului agricol. Este momentul în care întreaga natură renaşte, păsările îşi caută cuiburi şi, după ...
Pe data de 14 martie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Benedict. Acesta s-a născut în Nursia, o provincie a Italiei, în anul 480 după Hristos, din părinți slăviți și foarte bogați. Primește tunderea în monahism de la monahul Roman. După care se va retrage într-un munte stâncos ...
Visul oricărui bărbat de modă veche este ca femeia să fie mută; precum şi visul oricărei femei de acelaşi tip care pare a fi cel cu bărbatul surd. Amândoi au nevoie și de puțină independenţă.  Care să le permită să se creadă că ei sunt şefii din gospodărie, fiecare în felul lui, ...
Sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 - 21:30, peste 8.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile Programului Naţional Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată ţara şi vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri şi evenimente muzicale, sub deviza "Dăruieşte naturii din ...
Vrem sa stii

TOP ȘTIRE

Martie 20, 2023

Tot ce trebuie să știi despre contractul prenupțial

in Utile
Convenția matrimonială, care în limbajul obișnuit ar fi “contractul prenupțial”, este prevăzută de noul Cod civil și reprezintă, practic, modalitatea prin care parţile își separă bunurile.

ULTIMELE ŞTIRI

Peste 10.000 de elevi au fost prezenţi la simularea Evaluării Naţionale la Limba maternă

Aproape 10.060 de elevi de clasa a VIII-a dintre cei peste 10.900 aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au participat miercuri la proba scrisă la…

Cursuri de alfabetizare pentru beneficiarii venitului minim garantat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Buzău organizează, începând cu luna aprilie, cursuri de competenţe în limba română şi de matematică, pentru beneficiarii venitului minim…

România se află printre ţările UE cu cele mai importante scăderi ale lucrărilor de construcţii în ianuarie

Lucrările de construcţii au crescut în Uniunea Europeană în prima lună a acestui an comparativ cu ultima lună a anului trecut, însă România se numără printre ţările membre cu cele mai importante…

Vă recomandăm

PARTENERI
Toți oamenii vor să fie mai slabi și să fie sănătoși. Însă unii dintre ei, din pricina miturilor care circulă despre slăbit, sănătate și stare de bine, cad în capcană. Iata trei greseli pe care le fac oamenii care
Ce înseamnă să fii un părinte bun? Care sunt caracteristicile lui? Desigur, definițiile vor fi diferite, însă există câteva puncte comune. Iata 6 lucruri pe care le fac parintii buni. 1) Ghideaza si ofera
Relatia dintre parinte si copil se formeaza inca inainte de a se naste. Atat mama, cat si tata comunica cu cel mic, isi doresc sa aiba o relatie parinte-copil extrem de trainica, sa realizeze un parteneriat bazat pe
Vrem să știi
cache/resized/326858ef0bf32118d0272265c79238d4.jpg
Luni, ora 10:05

Vrei să-ți faci viața mai frumoasă și mai sănătoasă, să-ți educi copiii și să-ți investești eficient timpul? Întrebările tale găsesc la noi un răspuns avizat. Pentru că aducem în studio, pentru tine, cei mai buni consultanți.

title="Luni, ora 10:05" > Vrem să știi
razboiul din ucraina

Se marchează 1 an (2022) de când Rusia a invadat Ucraina, marcând o escaladare abruptă a războiului ruso-ucrainean, început în 2014. Criza din Ucraina a debutat în martie 2021, când Rusia a

PARTENERI
Cea mai puternică rugăciune ca să atragi banii! Citește-o în fiecare zi și vezi ce se va întâmpla! Dacă ai încercat, fără prea mult succes totusi, sa te imbogatesti poate ca este timpul sa
Ce înseamnă caând visezi copil mic. Chiar și persoanele care nu au copii pot visa bebeluși în diferite ipostaze. Totuși, uneori, apariția bruscă a unui bebeluș în vis te stresează – ai
Ce înseamnă când visezi pisici. Când visezi pisici iese la lumina latura ta feminină. Pisicile reprezintă feminitatea dintr-un om, indiferent că este femeie sau bărbat. Faptul ca visezi pisici
Sucul de varză este o sursă bogată de vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, fier, calciu și potasiu. Consumul acestui suc poate aduce o serie de beneficii pentru sănătate. Îmbunătățirea digestiei: ...
 Sarcina după vârsta de 35 de ani poate prezenta anumite riscuri suplimentare, dar majoritatea femeilor care sunt în stare bună de sănătate pot avea o sarcina sănătoasă și un copil sănătos. Iata cateva dintre riscurile asociate cu sarcina ...
Imbătrânirea pielii a reprezentat întotdeauna un obiect de interes. Incă din cele mai vechi timpuri există o dorință de prelungire a aspectului tânăr și a frumuseții asociate cu aspectul pielii. Doctorul Carmen Vinte, medic specialist ...
Dieta mediteraneană este considerată una dintre cele mai sănătoase diete din lume, deoarece promovează consumul de alimente sănătoase și echilibrate, care sunt bogate în nutrienți și antioxidanți. Aceasta include alimente tradiționale din ...
Dacă vrem să explorăm gastronomia lumii, vom descoperi gusturi surprinzătoare, în rețete pe care le putem asocia ușor celor pe care le cunoaștem din gastronomia românească. Așa cum este și acest „Pește prăjit cu usturoi și ierburi/ Qovurilgan baliq” din Uzbekistan. Uzbekistanul oferă o gastronomie savuroasă și parfumată, afându-se la o răscruce a tradițiilor ...
Planificați o petrecere de pentru aniversarea zilei de naștere a copilului? Cu atât de multe teme și interese diferite, este ușor să te pierzi în toate sugestiile. Indiferent dacă copilul tău iubește sirenele și unicornii sau este foarte ...
Nu este nimic mai puțin primitor decât să intri într-o casă cu un miros urât. Există multe lucruri care pot contribui la mirosurile mai puțin plăcute ale unei case. Animalele de companie, fumul, mucegaiul și gătitul pot crea mirosuri care ...
Calendaristic vorbind, a sosit primăvara. Vremea ne mai poate surprinde cu o ninsoare trecătoare sau un ger mai aspru, dar zilele devin tot mai lungi și ne apropiem de sezonul cald. Veste bună pentru iubitorii de grădinărit, a sosit timpul ...
Demult, demult tare, satul românesc cunoștea doar câteva instituții – și dați-mi voie să le zic așa, deși nu vorbim de forme administrative comparabile cu ce avem azi – dar existau câteva instituții care adunau oamenii laolaltă, pentru a discuta ...
Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește. Noua carte de rețete de pește a FAO conține rețete adunate din toată lumea, cum ar fi acest fel de mâncare japonez de macrou. De asemenea, ajută consumatorii să recunoască diferite tipuri de pește și prezintă informații interesante despre alimente ...
Primăvara astronomică începe astăzi aproape de miezul nopţii. Echinocţiul are loc la ora 23:24, iar ulterior durata zilei va fi în continuă creştere faţă de cea a nopţii până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstiţiului de vară, ziua ...
Apariția vieții pe Pământ este un subiect extrem de interesant și complex pentru cercetători și oamenii de știință deopotrivă. Deși nu există un răspuns clar și definitiv la această întrebare, majoritatea oamenilor de știință cred că viața a apărut ...
Doi deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din statul american Virginia, după ce au săpat un tunel cu o periuţă de dinţi modificată, au anunţat autorităţile din oraş, citate de EFE. Însă deţinuţii au respirat doar preţ de nouă ore aerul ...
În perioada 16-19 martie, judeţul Maramureş a fost reprezentat în cadrul Salonului Mondial de Turism - MAP, Le Monde - Paris. Acest eveniment se adaugă seriei de manifestări internaţionale de profil, la care judeţul Maramureş a participat la ...
În noul an te-ai putea simți că arunci zarurile și lași universul să preia controlul, dar 2023 va fi cel mai important an pentru carieră a câtorva semne zodiacale, așa că pregătește-te să te pui pe treabă. Deși există o serie de evenimente astrologice și noi energii cu care să lucrezi în 2023, iată principalele concluzii pentru carieră: Saturn intră în Pești pe 7 ...
Castelul Corvinilor din Hunedoara trece printr-un amplu proces de restaurare, finanţat din fonduri europene. Pe parcursul lucrărilor, au fost făcute noi descoperiri ce pot fi văzute acum de turişti. Turnul Alb rămâne una dintre atracţiile ...
Ne este dragă România pentru Cascada Cailor din Munții Rodnei, de lângă Borșa. Cea mai mare cădere de apă din țara noastră, de 100 de metri înălțime, are, ca orice cascadă care se respectă, legendele ei, de care maramureșenii sunt mândri. ...
Satul clujean Mărgău este cunoscut, încă din cele mai vechi timpuri, ca fiind satul în care mulți localnici se ocupau de pus sticla la geamuri și uși. Mai precis erau geamgii. In zilele noastre meseria nu se mai practică, însă , de pe urma ...
SPORT
Kirill Şevcenko, ucraineanul naturalizat, foarte aproape de a aduce aurul pentru România. Un şahist, în vârstă de 21 de ani, naturalizat pentru România, s-a aflat în grupul celor trei jucători, care au încheiat la
Federaţia Internaţională de Scrimă a hotărât să permită accesul ruşilor şi belaruşilor la competiţii internaţionale, se arată într-un articol apărut în Inside the Games. Hotărârea respectivă va intra în vigoare cu
Cinci tineri sportivi clujeni au urcat pe podiumurile categoriilor de vârstă la Cupa "ťDan Căpitan"ť, din cadrul Mini Cupei României la schi alpin, care s-a desfăşurat în weekendul 4-5 martie, pe Pârtia Buscat, din
Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept